«Δίνουμε αγώνα για αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Γυθείου» (VIDEO)

Tzakas

Συνέντευξη της διευθύντριας της μονάδας Θ. Αγγελάκου

Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2019 09:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Δίνουμε αγώνα για αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Γυθείου» (VIDEO)

 Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «MANINEWS», η  διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Γυθείου κ. Θεοδώρα Αγγελάκου.

«Δουλεύουμε εδώ και αρκετά χρόνια σεμνά και ταπεινά» ήταν τα πρώτα λόγια της κ. Αγγελάκου, η οποία στη συνέχεια σημείωσε: «Ανέλαβα πριν ένα χρόνο και παρ’ όλο που βρήκα αρκετά προβλήματα στο κτίριο (εσωτερικά και εξωτερικά), καθώς και πολλές βλάβες, φροντίζω κάθε μέρα να λύνω αυτά τα προβλήματα. Και ευτυχώς για μένα, υπάρχουν πάρα πολλοί χορηγοί–άνθρωποι του τόπου που βοηθούν σ’ αυτή την κατάσταση. Και αν μου επιτρέπετε, ν’ αναφέρω ορισμένα ονόματα: Ο αείμνηστος Μανδαλάς, ο οποίος απεβίωσε  πρόσφατα και εύχομαι να είναι η ψυχή του στ’ Άγια για τις προσφορές που έχει κάνει, ο κ. Τζινάκος, ενώ τελευταία είχαμε προσφορές και από κάποιους Γερμανούς, οι οποίοι δώρισαν στο ΚΥ Γυθείου διάφορα μηχανήματα και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Έχουμε κάποια προβλήματα, όπως υπάρχουν μικροπροβλήματα στον χώρο της Υγείας. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε τη συμπαράσταση και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τζανέτου Φιλιππάκου, οι οποίοι έχουν πάντα ανοικτά τις πόρτες τους για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζω και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’ αυτό» είπε η κ. Αγγελάκου και πρόσθεσε: «Όλοι προσφέρουν πραγματικά πολύ καλές ιατρικές υπηρεσίες. Αυτό για το οποίο παλεύω, είναι για μια αναβάθμιση του ΚΥ, το οποίο δεν το διαφημίσαμε ποτέ και δεν θέλουμε να το διαφημίσουμε, απλώς αναφέρω μια πραγματικότητα. Ότι προσπαθώ κάθε μέρα για αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών και των κτιριακών υποδομών, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Έχω την συμπαράσταση της Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας, του Υπουργείου, καθώς σε ό,τι ζητήσω ανταποκρίνονται άμεσα στο κάλεσμά μου και χαίρομαι πάλι ιδιαίτερα γι’ αυτό.  Γιατί επικρατεί μια άσχημη αντίληψη για τον χώρο της Υγείας. Δεν έχει παρατηρηθεί έλλειψη υλικών και είμαστε πάρα πολύ καλά οργανωμένοι».

Επισημαίνοντας ότι υφίσταται έλλειψη προσωπικού, λόγω συνταξιοδότησης υπαλλήλων, η κ. Αγγελάκου υπογράμμισε ότι πρέπει να διοριστεί ένας ιατρός με ειδικότητα μικροβιολόγου, καθώς το ΚΥ Γυθείου εξυπηρετεί την περιοχή του Δήμου Αν. Μάνης -και αιμοληψίες που γίνονται σ’ άλλους χώρους- ενώ πραγματοποιούνται -εάν χρειαστεί- περαιτέρω εξετάσεις, ώστε να αποφευχθεί η μετακίνηση των επισκεπτών του ΚΥ στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Παράλληλα, το ΚΥ Γυθείου προσφέρει υπηρεσίες και σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθελοντική προσφορά των παρασκευαστριών είναι σπουδαία, διότι κάνουν κατ’ οίκον νοσηλεία και αιμοληψίες σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.  

Η κ. Αγγελάκου τόνισε ότι πρέπει να διοριστεί -βάσει του οργανογράμματος του ΚΥ- κοινωνικός λειτουργός, φυσιοθεραπευτής κ.ά, διότι όπως σημείωσε, «υφίστανται κοινωνικά προβλήματα στη περιοχή μας».

Το Κέντρο Υγείας Γυθείου ευελπιστεί σε καλύτερες ημέρες, καθώς πρόσφατα ανακαινίσθηκε το μικροβιολογικό τμήμα, ενώ εντάχθηκε στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020» το έργο «Εκσυγχρονισμός και λειτουργική αναβάθμιση ΚΥ Γυθείου», με προϋπολογισμό 192.000 ευρώ.

Παράλληλα, η διευθύντρια του ΚΥ Γυθείου, προχωρά στην ενίσχυση-ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων, ενώ γνωστοποίησε ότι αναμένεται το επόμενο διάστημα η απόκτηση ενός νέου ασθενοφόρου.

Λόγω ελλείψεων σε κάποιες ιατρικές ειδικότητες, η κ. Αγγελάκου προγραμμάτισε για το Σάββατο 23/3 (ώρα: 09.00-13.00) προληπτικές εξετάσεις ΩΡΛ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Σπάρτης, την 6η ΥΠΕ και το Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ». Ακόμη, ανέφερε ότι προγραμματίζει να προχωρήσει σε μια νέα δράση το 2019, με περισσότερες ειδικότητες ιατρών και περισσότερες προληπτικές εξετάσεις.

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «οι γιατροί μας εδώ έχουν αντιμετωπίσει πάρα πολλά περιστατικά που έχουν αποφύγει το Νοσοκομείο -και παιδιατρικά και της γενικής ιατρικής και μικροβιολογικά προβλήματα -όσο υπηρετούσε η μικροβιολόγος. Και επειδή λειτουργούμε σαν σύνολο, με μια γροθιά, θέλουμε πάντα την αρωγή του κράτους. Έχουμε τη συμπαράστασή του, αλλά θέλουμε οπωσδήποτε την κάλυψη των τεσσάρων θέσεων».

Οι πολίτες στηρίζουν ενεργά το έργο του ΚΥ Γυθείου, διότι η ύπαρξη και η 24ωρη λειτουργία του είναι εγγύηση και ελπίδα για τους κατοίκους της περιοχής.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω video του MANINEWS

Συνέντευξη στον Νικόλαο Πιερρακέα

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti