Ι. Γεροντίδης: «Παράγουμε εξαιρετικά προϊόντα, τα οποία θα έπρεπε να είναι σημαία μας»

Tzakas

Συνέντευξη του Λάκωνα επιχειρηματία στο πλαίσιο της στήλης «ΣυνΛακεδαιμονίων»

Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2019 11:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ι. Γεροντίδης: «Παράγουμε εξαιρετικά προϊόντα, τα οποία θα έπρεπε να είναι σημαία μας»

Τον γνωστό Λάκωνα επιχειρηματία, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της εταιρείας G-Fish, κ. Γιάννη Γεροντίδη, φιλοξενεί σήμερα η στήλη «ΣυνΛακεδαιμονίων». Ο Ι. Γεροντίδης γεννήθηκε στο Καστόρι και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Διαπιστώνοντας ότι το μέλλον μιας παραγωγικής μονάδας είναι η μεταποίηση και η τυποποίηση, ο κ. Γεροντίδης εκσυγχρονίζει την οικογενειακή επιχείρηση-ιχθυοτροφείο πέστροφας και φέρνει στα ράφια των σούπερ μάρκετ ένα από τα πρώτα ελληνικά «γκουρμέ» προιόντα, την καπνιστή πέστροφα.

Η  G-Fish όπως καθιερώνεται από το 1998, είναι ένα υπόδειγμα επιχειρηματικότητας. Από το 2001 προχωρά στην εκτροφή του μοναδικού ελληνικού σολομού, ενώ το 2005 στην γκάμα προστίθεται ο οξύρυγχος και 3 χρόνια μετά το χαβιάρι σολομού. Η εταιρεία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία για την ποιότητα των προϊόντων της, ενώ το 2012 η εφημερίδα «Έθνος» κατέταξε τον Ι. Γεροντίδη στους 100 Έλληνες επιχειρηματίες που «κάνουν τη διαφορά».

- Πώς βρέθηκαν τα «ψάρια στο βουνό»;
Ανήσυχο πνεύμα ο πατέρας μου Μιχάλης μαζί με τον αδερφό του, στην αναζήτηση δημιουργίας μιας καινοτόμου επιχείρησης, βρήκαν κτήμα με πεντακάθαρο τρεχούμενο νερό και αποφάσισαν να φτιάξουν ιχθυοτροφείο πέστροφας, το οποίο πρώτο-λειτούργησε το 1969!

- Γιατί ψάρια βουνού στο πιάτο μας;
Δεν είναι μόνο ψάρια βουνού… Eίναι ψάρια βουνού που μεγαλώνουν σε πηγαία πεντακάθαρα νερά βουνού, που σημαίνει ότι είναι καταρχάς μια υγιεινή τροφή, χωρίς βαρέα μέταλλα, γιατί τα περισσότερα ποτάμια και θάλασσες είναι μολυσμένα. Και είναι σίγουρα πιο νόστιμα, γιατί οι τροφές τους είναι βιολογικές, απόλυτα ελεγχόμενες και τρώνε αυτό που πρέπει και όχι αυτό που θα βρουν στο ελεύθερο περιβάλλον!

- Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι;
Δεν ξέρω αν ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι, ο άνθρωπος όμως σίγουρα!

- Τί κερδίσατε από την κινηματογραφική ταινία;
Πάρα πολλά… Φήμη, αναγνωρισιμότητα, φίλους και την χαρά ότι και εγώ συνέβαλα ώστε να βγει μια ταινία η οποία προβλήθηκε στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Και αναφέρεται στην βιογραφία αυτού του εξαιρετικού Έλληνα ευεργέτη και πατριώτη (σσ   Ιωάννης Βαρβάκης), ο οποίος δεν δίστασε να δώσει ακόμα και την ίδια του την ζωή για την Ελλάδα!

- Ένα σχόλιο σε μια λέξη: Βαρβάκης
Από τους λίγους Ελληνες πατριώτες, που μάς διδάσκουν ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θελήσουμε, αρκεί να το πιστεύουμε!

- Τί λείπει σήμερα από τη Σπάρτη;
Πολλά…Το πρώτο που μού έρχεται στο μυαλό, ότι η πόλη είναι αναξιοποίητη τουριστικά, παρότι έχουμε ένα από τα πιο δυνατά ονόματα -Σπάρτη- και δεν υπάρχουν ανάλογες υποδομές που θα κρατήσουν τον τουρίστα για περισσότερες από μία ημέρες. Παράλληλα, θα έπρεπε να έχουμε ήδη συνδέσει την ιστορία μας με τον τρόπο διατροφής μας, άλλωστε οι αρχαίοι υμών πρόγονοι μάς είχαν διδάξει ότι: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Παράγουμε εξαιρετικά προϊόντα, καλύτερα από κάθε άλλη χώρα, που θα έπρεπε να είναι σημαία μας στον κάθε τουρίστα.

- Αισιόδοξος;
Πάντα… Αν δεν ήμουν αισιόδοξος επίμονος και ονειροπόλος, θα είχα εγκαταλείψει προ πολλού τα σχέδια μου!

- Ο παράδεισος υπάρχει ή φτιάχνεται;
Σίγουρα κάτι υπάρχει, δεν ξέρω τι είναι αυτό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν βάλεις το χεράκι σου και δεν πιστέψεις στον παράδεισο, δεν θα τον βρεις ποτέ!

- Τα συστατικά μιας επιτυχίας.
  Προσήλωση στον στόχο σου, όραμα, υπομονή και επιμονή.

- Η μουσική στη ζωή σας.
Η μουσική είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωης μου. Με κάνει χαρούμενο, με ταξιδεύει, με ξεκουράζει…

- Μία ευχή.
Εύχομαι κάποια στιγμή να βγούμε πραγματικά από αυτά τα μνημόνια, που μάς έχουν τόσο επηρεάσει και να βρούμε την ψυχική ηρεμία και γαλήνη, που θα πρέπει να έχει ο καθένας μας...


Επιμέλεια: Δημήτρης Αβούρης, Χρήστος Πετρούλιας

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti