«Μαθητική Εστία και Ξενία να παραδοθούν όπως αξίζει στη Σπάρτη» (VIDEO)

Tzakas

Ο αντιδήμαρχος Π. Αργυρόπουλος μιλάει στον «Λακωνικό Τύπο» - Πως μπορεί να αξιοποιηθεί προσωρινά η Εστία

Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2019 08:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μαθητική Εστία και Ξενία να παραδοθούν όπως αξίζει στη Σπάρτη» (VIDEO)

Στην αποκατάσταση της πρώην Μαθητικής Εστίας Σπάρτης, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), το οποίο παραμένει παροπλισμένο και αναξιοποίητο εδώ και χρόνια, στοχεύει ο Δ. Σπάρτης. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή 25/1 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος, παρουσία του προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Δ. Ζέρβα, του δημάρχου Σπάρτης κ. Ευ. Βαλιώτη, του αντιδημάρχου Π. Αργυρόπουλου, του Χ. Μανουκιάν, καθώς και του Ε. Βαϊρακτάρη, διευθυντή Εκπαιδευτικής Μέριμνας και Τεχνικών Υπηρεσιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Μιλώντας στον «Λακωνικό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Σπάρτης κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος ενημέρωσε για τα επόμενα βήματα και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αξιοποίηση  του «Ξενία», αλλά και του κτιρίου της Μαθητικής Εστίας Σπάρτης.

Ειδικά για την Εστία, ο κ. Αργυρόπουλος επεσήμανε ότι, εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες (παραχώρηση, δημοπράτηση, ένταξη σε κοινοτικό πρόγραμμα) από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, στόχος είναι να λειτουργήσει ως Φοιτητική Εστία. Στο μεσοδιάστημα, σύμφωνα με τον κ. Αργυρόπουλο δόθηκε η έγκριση από τους ιθύνοντες του ΙΝΕΒΙΜ για προσωρινή στέγαση του Ειδικού Σχολείου Σπάρτης στο κτίριο της Εστίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανέγερση νέου κτιρίου του Ειδικού Σχολείου στην περιοχή της Κοκκινόραχης, όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου που διεξήχθη στην Τρίπολη.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο Π. Αργυρόπουλος στο παρακάτω video

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti