«Παλαιολόγεια 2022» Ο Μυστράς και ο Κ. Παλαιολόγος μέσα από τη μουσική και το θέατρο

Εκδηλώσεις από μαθητές της Σπάρτης

Τρίτη, 24 Μάιος 2022 15:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Παλαιολόγεια 2022» Ο Μυστράς και ο Κ. Παλαιολόγος μέσα από τη μουσική και το θέατρο

Μουσικές συναντήσεις και θεατρικές παραστάσεις θα συνθέσουν ένα κομμάτι από το  πολιτιστικό «πάζλ» των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης στο πλαίσιο του εορτασμού των «Παλαιολογείων 2022».
Οι μαθητές του Δήμου Σπάρτης συμμετέχουν ενεργά, μαθαίνουν, διασκεδάζουν, αλληλοεπιδρούν μέσα από δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.  

Αναλυτικά:

- Πέμπτη 26/5 - 8:00 μμ - πάρκο Ιδρύματος Στ. Νιάρχος (ΟΤΕ)
Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης παρουσιάζει τη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ο Μυστράς και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος: ένα οδοιπορικό μέσα από τη λογοτεχνία και το τραγούδι». Στη παράσταση θα συμμετάσχει η παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία και το λαϊκό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.

-  Παρασκευή 27/5 - 8:30 μμ - αρχαιολογικός χώρος Μυστρά
Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης και του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος» παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Καλημέρα Μυστρά».
Τι σχέση έχει η νέα γενιά με το Βυζάντιο; Πώς φαντάζεται ο σύγχρονος Λακεδαιμόνιος την καθημερινή ζωή στο Δεσποτάτο του Μυστρά; Ένας γόνιμος διάλογος του σήμερα με το τότε. Ένα ταξίδι στο παρελθόν, από τις ρούγες του Μυστρά και τους πλανόδιους μικροπωλητές στα προξενιά με τους χτίστες, τους αγιογράφους και τους μαστόρους. Από τη στέψη του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στις παραμονές της Άλωσης.
Το σενάριο και τη θεατρική διδασκαλία υπογράφουν οι υπεύθυνες καθηγήτριες της δράσης Παναγιώτα Καράντζαλη και Αικατερίνη Κεφαλοπούλου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti