Πρωτιά στα «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα» για το Δημοτικό Αρεόπολης

Παρασκευή, 13 Μάιος 2022 17:38 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρωτιά στα «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα» για το Δημοτικό Αρεόπολης

Η απονομή των βραβείων του Περιφερειακού Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού με τίτλο «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 12:00 μμ στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης. 

Την πρώτη θέση στην κατηγορία των δημοτικών σχολείων σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου κατέλαβε το Δημοτικό Σχολείο Αρεόπολης με την Ομάδα «Μάνη-17η Μαρτίου 1821».

Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Πελοποννήσου, τη συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Φυσικής Αγωγής, καθώς και τους υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (ΥΦΑΣΧΑ) Πελοποννήσου.
Συνολικά, κατατέθηκαν 93 συμμετοχές (βίντεο) από 66 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πελοποννήσου. 

Ειδικότερα, 864 μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και άλλων ειδικοτήτων (στις ομαδικές συμμετοχές) εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και παρέδωσαν τις δημιουργίες τους που αποτυπώνονται σε βίντεο συνολικής διάρκειας άνω των 5 ωρών. 

«Τα παιδιά μέσα από τα βίντεο “ξενάγησαν” στην περιοχή τους, ανέδειξαν τοπικά ιστορικά στοιχεία - άγνωστα στο ευρύ κοινό - ενώ παράλληλα ασκήθηκαν (περπατώντας, ποδηλατώντας, τρέχοντας, σκαρφαλώνοντας, χορεύοντας), “παντρεύοντας” δύο αγαπητά τους μαθησιακά αντικείμενα, τη φυσική αγωγή και την ιστορία», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού. 

Ταυτόχρονα, οι  μαθητές χρησιμοποίησαν την τεχνολογία για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ανέπτυξαν τις δεξιότητές τους στη ζωγραφική, την ποίηση, την υποκριτική κλπ, μέσα από τα δρώμενα που αποτύπωσαν στα βίντεο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti