«Φώτα σκιές και χρώμα»: Ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια

Βασισμένα στο έργο του ζωγράφου Σπ. Βασιλείου

Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2022 11:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Φώτα σκιές και χρώμα»: Ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Artifex», η οποία διαχειρίζεται το συνολικό αρχείο του γνωστού ζωγράφου της γενιάς του ’30 Σπύρου Βασιλείου (1903-1985), σχεδίασε και υλοποίησε  -σε συνεργασία με την «Intelearn»- ψηφιακά παιχνίδια τα οποία απευθύνονται σε παιδιά από 7 ετών και άνω και θα διατίθενται δωρεάν για το κοινό μέσω της ιστοσελίδας της Artifex (artifex.gr).

Στόχος των παιχνιδιών είναι η γνωριμία τόσο με τον ζωγράφο, όσο και με τον άνθρωπο Σπύρο Βασιλείου: τα χρόνια στο Γαλαξίδι, ο ερχομός στην Αθήνα, τα πρώτα χρόνια στη Σχολή Καλών Τεχνών, η πορεία του στο θέατρο, η εποχή της ξυλογραφίας, κ.α. είναι μερικοί από τους σταθμούς του έργου του, στους οποίους γίνεται αναφορά, με αφορμή τα έργα του.

Σε όλα τα παιχνίδια έχουν επιλεγεί διαφορετικά έργα, ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία θεματολογίας και χρονικών περιόδων. Πέρα από την αδιαμφησβήτητη εικαστική αξία του, το έργο του Βασιλείου αναδύεται και πάλι επίκαιρο, χάρη στον αφετηριακό προβληματισμό του καλλιτέχνη, αφού οι αστικοί μετασχηματισμοί, η φύση, οι τόποι και ο άνθρωπος αποτέλεσαν για τον Σπύρο Βασιλείου μόνιμες εικαστικές αναζητήσεις. Αυτές οι σειρές έργων αποτελούν βασικό άξονα των ψηφιακών παιχνιδιών, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για αναστοχασμό και διασυνδέσεις με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η δημιουργία ψηφιακών παιχνιδιών για το έργο του Σπύρου Βασιλείου επιτρέπει την άρση των γεωγραφικών εμποδίων και δίνει τη δυνατότητα διάχυσης της πληροφορίας σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες.

Τα ψηφιακά παιχνίδια απευθύνονται σε παιδιά από 7 ετών και άνω, καθώς και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Μπορούν να αξιοποιηθούν ατομικά, ομαδικά αλλά και ως επιπλέον εκπαιδευτικό εργαλείο από εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού είναι συμβατά με τα αντίστοιχα αναλυτικά προγράμματα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti