Βαμβακού: Ένα σχολείο… αλλιώς

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά

Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2022 10:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βαμβακού: Ένα σχολείο… αλλιώς

Πώς τα lego μπορούν να γίνουν το σκηνικό ενός παραμυθιού; Πώς τα αντικείμενα–παιχνίδια μπορούν να γίνουν μουσικά όργανα; Πώς τα υλικά που μας δίνει η φύση γίνονται κατασκευές ή δημιουργούν πρωτότυπα παιχνίδια; Πώς τα βιβλία, η μουσική, τα επιτραπέζια γίνονται εργαλείο για τη δημιουργία μίας φανταστικής ιστορίας; Πώς το messy play -ένα εργαλείο πειραματισμού και ελεύθερης έκφρασης- μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα σε αυτό το σχολείο; Πώς ένα σχολείο μετατρέπεται σε ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό περιβάλλον για όλους, και σε χώρο τέχνης και έκφρασης ανοιχτό σε μικρά και μεγάλα παιδιά; Όλα αυτά θα τα ανακαλύψουμε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου από τις 12:00 μμ στη Βαμβακού.

Στο σχολείο του χωριού, ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα, δεν γίνονται μαθήματα και όλα ανατρέπονται. Όπως αναφέρει η ομάδα «Vamvakou Revival», «όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν μια θέση εδώ. Στόχος, να αξιοποιηθεί δημιουργικά ο χρόνος μας, με άξονα την καλλιτεχνική έκφραση, την οικολογική συνείδηση, την ομαδικότητα και την ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων. Κάθε φορά θα ξεκινάμε το ταξίδι μας με παιχνίδια και πολλή φαντασία και θα οδηγούμαστε στον τελικό προορισμό – έκπληξη! Δεχτή σε αυτή την ομάδα θα είναι και η ησυχία… Ατομικά αλλά και ομαδικά».

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Για την είσοδο στο σχολείο και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Για παιδιά από 6-12 ετών χρειάζεται αρνητικό ημερήσιο self-test, ενώ για τις ηλικίες 13-17 ετών απαραίτητη είναι η προσκόμιση αρνητικού PCR ή rapid test (που διενεργείται εντός των τελευταίων 72 ή 24 ωρών, αντίστοιχα).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti