Ενισχύεται ο «κουμπαράς» του αρχαίου θεάτρου του Γυθείου

Η κίνηση προς το Σωματείο «Διάζωμα»

Τετάρτη, 26 Ιανουάριος 2022 11:13 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενισχύεται ο «κουμπαράς» του αρχαίου θεάτρου του Γυθείου

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του «κουμπαρά» του αρχαίου θεάτρου του Γυθείου υποδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες το Σωματείο «Διάζωμα».

Η κ. Αικατερίνη Κουκουλομμάτη επέλεξε για την ονομαστική της εορτή, οι φίλοι και οι συγγενείς της -αντί προσωπικού δώρου- να διαθέσουν ένα ποσό για την ενίσχυση του «κουμπαρά» του αρχαίου θεάτρου στο Γύθειο. 

«Πρόκειται για μια πολύ συγκινητική χειρονομία που αποδεικνύει στην πράξη την αγάπη για την πολιτιστική μας κληρονομιά και τα μνημεία, αλλά και τον εθελοντισμό των ενεργών πολιτών. Η κ. Κουκουλομμάτη ελπίζει η πρωτοβουλία της να αποτελέσει παράδειγμα μίμησης και να παρακινήσει και άλλους πολίτες να συμβάλουν στην ανάδειξη των μνημείων», επισημαίνει το «Διάζωμα» και προσθέτει:

«Ευχαριστούμε θερμά την κα Α. Κουκουλομμάτη και τους συγγενείς – φίλους της, κ.κ. Νίκο και Μαίρη Κουκουλομμάτη, Χριστίνα Ζήκου, Αναστάσιο Μυλωνά και Μαρία Κοψίνη για τη συμβολή τους στην ενίσχυση του «κουμπαρά» ενός σπουδαίου μνημείου, του αρχαίου θεάτρου του Γυθείου», καταλήγει το σωματείο στην ανακοίνωσή του.

Λίγα λόγια για
το αρχαίο θέατρο Γυθείου
Tο αρχαίο θέατρο του Γυθείου βρίσκεται στις ανατολικές υπώρειες του λόφου της αρχαίας ακρόπολης, στο βόρειο τμήμα του σύγχρονου οικισμού του Γυθείου και χρονολογείται στους ρωμαϊκούς χρόνους (2ος αι. μX). Το 1891 το μνημείο ανασκάφηκε από τον Aνδρέα Σκιά. Τότε ήρθε στο φως σχεδόν ολόκληρο το θέατρο, εκτός από το πίσω μέρος της σκηνής.

Το θέατρο ήταν κατασκευασμένο από εγχώριο υπόλευκο μάρμαρο, εκτός από τους πώρινους αναλημματικούς τοίχους στο βόρειο και νότιο τμήμα του κοίλου. Σύμφωνα με το Σκιά το κοίλο περιλάμβανε δώδεκα σειρές εδωλίων, χωρίς διάζωμα και πέντε κάθετους διαδρόμους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti