Πρόοδος διεργασιών για την ανακαίνιση του αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης

Επίκειται επίσκεψη του διάσημου αρχιτέκτονα Ρ. Πιάνο

Τρίτη, 11 Ιανουάριος 2022 14:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόοδος διεργασιών για την ανακαίνιση του αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης

Την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ανακαίνιση κι επέκταση του ιστορικού αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης στηρίζει αμέριστα ο Δήμος Σπάρτης, ο οποίος  βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το ίδρυμα.

Όσον αφορά την πρόοδο της πρωτοβουλίας, η Δημοτική Αρχή γνωστοποίησε ότι η μελέτη για το παραπάνω έργο (που περιλαμβάνει και την αποκατάσταση του κήπου) βρίσκεται υπό σύνταξη από την ομάδα μελέτης του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, σε συνεργασία με την Εφορεία Σπάρτης και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη εγκριθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα και έχει υποβληθεί η προμελέτη του έργου που βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης.

Μάλιστα, για τις ανάγκες εκπόνησης των σχετικών μελετών, εκπρόσωποι / ειδικοί συνεργάτες του Ρέντσο Πιάνο (αρχιτέκτονες, στατικοί, μηχανολόγοι, κηποτέχνες) έχουν ήδη επισκεφτεί το μουσείο, ενώ αναμένεται και επίσκεψη του ίδιου του Ιταλού αρχιτέκτονα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti