Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών: «“Σταθήκαμε σε ώμους γιγάντων” και ευελπιστούμε να φανούμε αντάξιοι»

Τρίτη, 04 Ιανουάριος 2022 12:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών: «“Σταθήκαμε σε ώμους γιγάντων” και ευελπιστούμε να φανούμε αντάξιοι»

Ευχαριστίες σε όλους όσοι στηρίζουν το εγχείρημα και τις πρωτοβουλίες, από τη στιγμή της ίδρυσής της, απευθύνει η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους και όλες εσάς για το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για τις δράσεις μας και την εμπιστοσύνη σας που μας προσφέρετε απλόχερα.

Τους τελευταίους τεσσερισήμισι μήνες -από την επίσημη ίδρυσή μας- βρήκαμε τεσσερισήμισι χιλιάδες ενθουσιώδεις “συνταξιδιώτες” στον... πηγαιμό για τη Σπάρτη του μύθου και της ιστορίας.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους φορείς εκείνους που αποτέλεσαν την πηγή της έμπνευσής μας, ήτοι την Εταιρεία Πελοποννησιακών Σπουδών και την Εταιρεία Λακωνικών Σπουδών.

“Σταθήκαμε σε ώμους γιγάντων” και ευελπιστούμε να φανούμε αντάξιοι αυτών».

Η συμβολή στους εορτασμούς
για τα 200 χρόνια από το 1821
Προ ημερών η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών είχε προχωρήσει στην έκδοση και της παρακάτω ανακοίνωσης: «Είναι γεγονός ότι το 2021 δεν αποτέλεσε το εορταστικό αυτό έτος που προσδοκούσαμε ως Έλληνες για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ως Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών, με βάση τις καταστατικές μας αρχές και τους ερευνητικούς μας στόχους, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε στους εορτασμούς για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, συνδιοργανώνοντας με το ΝΠ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, το επετειακό επιστημονικό συμπόσιο με θέμα “Παιδεία, Επιστήμη και Εκκλησία στα χρόνια της Τουρκοκρατίας: Η Πελοπόννησος στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό”.

Ήταν η πρώτη μας δράση ως νεότευκτος πολιτιστικός φορέας της πόλης μας και ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους εκείνους τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τα πρόσωπα που με την αφιλοκερδή -και συχνά συγκινητική- προσφορά τους συνέβαλαν στην καθ’ όλα άρτια οργάνωση και υλοποίηση του συμποσίου.

Πιστεύουμε ότι είναι άκρως τιμητικό για τη Σπάρτη πως, ενώ σε ολόκληρη την Πελοπόννησο -δηλαδή στην κοιτίδα της Επανάστασης του Εικοσιένα- διοργανώθηκαν μόλις τέσσερα σχετικά επιστημονικά συνέδρια, η πόλη μας ήταν μία εξ αυτών. Μάλιστα, ήταν η μόνη πόλη που είχε τη χαρά να φιλοξενήσει προσωπικότητες διεθνούς κύρους και αναγνωρισμένης εθνικής προσφοράς, όπως ο Σχολάρχης της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής της Κωνσταντινουπόλεως, στο πλαίσιο του μοναδικού τριήμερου συμποσίου που έλαβε χώρα στην περιφέρειά μας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή έναρξης και να απολαύσετε τη μουσική εκδήλωση διαδικτυακά στο YouTube, ενώ οι υπόλοιπες ομιλίες θα ανακοινωθούν με τη μορφή πρακτικών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με σεβασμό στην προσφορά της Σπάρτης ανά τους αιώνες, θα συνεχίσουμε την έρευνα για την ανάδειξη του ιστορικού της παρελθόντος και του πολιτιστικού της αποθέματος και τη νέα χρονιά που καταφθάνει με γοργούς ρυθμούς».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti