Ξεκινούν βραδιές λογοτεχνίας στη Βαμβακού

Το πρώτο ραντεβού στις 18 Ιανουαρίου

Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020 13:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκινούν βραδιές λογοτεχνίας στη Βαμβακού

Η ομάδα «Vamvakou Revival», πιστή και αφοσιωμένη στους στόχους της, εγκαινιάζει μια νέα πολιτιστική ενότητα. Ενδιαφέρουσες βραδιές λογοτεχνίας έρχονται να ζεστάνουν τα κρύα βράδια στο χωριό. Βραδιές γεμάτες ανατροπές, συζήτηση και ιδιαίτερες απόψεις. Μια διαφορετική προσέγγιση της λογοτεχνίας μέσα από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις.

Ο συγκεκριμένος κύκλος εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει έξι παρουσιάσεις καταξιωμένων συγγραφέων εντός του 2020, καθένας εκ των οποίων θα ξεδιπλώνει στη Βαμβακού τους σημαντικότερους σταθμούς της λογοτεχνικής του καριέρας, τις πτυχές της προσωπικότητάς του καθώς και την προσωπική τους αλήθεια σε θέματα του κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι. Η παρουσίαση του βιογραφικού των συγγραφέων θα γίνεται σπονδυλωτά μέσα από την επίδραση που είχαν τα βιώματά τους στο συγγραφικό τους έργο.

Στη συνέχεια, θα φωτίζονται απόψεις και τοποθετήσεις ευρύτερης θεματικής, που αναδεικνύονται μέσα από τα βιβλία τους, ενώ θα γίνεται παράλληλη αναφορά στις επιρροές που δέχτηκαν από άλλους λογοτέχνες. Θα ακολουθεί διάλογος για θέματα της κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας με τους παρευρισκομένους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα παρεμβάσεων και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το πρώτο ραντεβού για τη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Βαμβακούς, με καλεσμένο τον συγγραφέα κ. Χρήστο Φλουρή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όλες οι εκδηλώσεις υλοποιούνται από την ομάδα «Vamvakou Revival» και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αναβίωσης της Βαμβακούς», που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Φλουρή
Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 1969, σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία στη φιλοσοφική Σχολή Ρεθύμνου και στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Istitutto Universitario Orientale, στη Νάπολη της Ιταλίας. Σήμερα, ζει και εργάζεται στη Σπάρτη, σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Έχει γράψει: Υπόθεση Μανδραγόρας (εκδόσεις Ελκυστής), Χάρτινες μνήμες (εκδόσεις Διόπτρα), Marea  (εκδόσεις Ανάτυπο), Σχεδόν αθόρυβα (Άνεμος Εκδοτική), Σπίθα (Άνεμος Εκδοτική, Ιφιγένειες (Άνεμος Εκδοτική), Ενδόμυχα (εκδόσεις Χαραμάδα).

Δρομολόγια του ΚΤΕΛ
Μην ξεχνάτε τα επιπλέον επιδοτούμενα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Λακωνίας, προς και από τη Βαμβακού, που εντάσσονται στο πλαίσιο του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Ειδική τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ/διαδρομή.

Aπό τη Σπάρτη προς τη Βαμβακού
Σάββατο στις 14:00 και Κυριακή στις 10:00
Αναχώρηση: ΚΤΕΛ Σπάρτης
Άφιξη: Είσοδος του χωριού της Βαμβακούς (Σταθμός Συγκινήσεως)

Από τη Βαμβακού προς τη Σπάρτη
Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 17:00
Αναχώρηση: Είσοδος του χωριού της Βαμβακούς (Σταθμός Συγκινήσεως)
Άφιξη: ΚΤΕΛ Σπάρτης

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος