Νίκας και Δούκας υπέρμαχοι του νέου μουσείου Σπάρτης

Συνάντηση γνωριμίας με τους «Φίλους του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου»

Πέμπτη, 18 Ιούλιος 2019 13:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νίκας και Δούκας υπέρμαχοι του νέου μουσείου Σπάρτης

Μια πρώτη επαφή γνωριμίας με τον νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα είχαν οι «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης». Η συνάντηση διεξήχθη στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του για τα μεγάλα εκκρεμή ζητήματα του νομού Λακωνίας και της Σπάρτης.

Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης τα μέλη του ΔΣ  του σωματείου «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης» παρέδωσαν στον κ. Νίκα, υπόμνημα με τις βασικές εκκρεμότητες σχετικά με το νέο μουσείο της Σπάρτης και τόνισαν «την ενότητα των Σπαρτιατών απέναντι σε αυτή την διεκδίκηση». Επεσήμαναν «τις αδυναμίες της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκπόνηση της μελέτης του νέου μουσείου» και ζήτησαν από τον κ. Νίκα να υποστηρίξει το καθολικό αυτό αίτημα της πόλης και του νομού.

Ο νέος περιφερειάρχης εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του «στο αυτονόητο αίτημα της Σπάρτης» και δεσμεύτηκε ότι τον Σεπτέμβριο -με την ανάληψη των καθηκόντων του- θα πραγματοποιήσει σύσκεψη για το θέμα του νέου μουσείου, προκειμένου να δείξει -και για συμβολικούς λόγους- τη σημασία που αποδίδει σε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο και  σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια, οι «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης» συναντήθηκαν και με τον νέο δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα, όπου συζήτησαν κι αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις σχετικά με το νέο Μουσείο, μιας και -όπως επισημαίνει το σωματείο- «ο κ. Δούκας έχει παρακολουθήσει το θέμα και ήταν εκ των υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, που συμμετείχαν στην αγορά  και παραχώρηση του “ΧΥΜΟΦΙΞ” στο Υπουργείο Πολιτισμού, για να ανεγερθεί το νέο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης».

Ο κ. Δούκας εξέφρασε την σταθερή πίστη του στην αναγκαιότητα υλοποίησης του νέου Μουσείου, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις για την εξεύρεση πόρων που θα χρησιμοποιηθούν την κατασκευή του έργου. Τόνισε τη μεγάλη σημασία της απόφασης του Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος να χρηματοδοτήσει -παράλληλα με το νέο νοσοκομείο του νομού- και την αποκατάσταση και ανάδειξη του παλαιού αρχαιολογικού μουσείου.  Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι «το ένα δεν αναιρεί το άλλο» και ότι ο ίδιος παραμένει θερμός υποστηρικτής της δημιουργίας του νέου αρχαιολογικού μουσείου της πόλης στο «ΧΥΜΟΦΙΞ».
  Τέλος, οι  «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης» ενημέρωσαν τον κ. Δούκα και για την πορεία των απαλλοτριώσεων και για την εξέλιξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που αφορά την ανάθεση της πλήρους μελέτης για το νέο μουσείο.

 

filoi mouseiou nikas

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα