«Η Τέχνη και οι Μύθοι της Αρχαίας Σπάρτης»: Ομιλία στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Με πρωτοβουλία φοιτητών του Πανεπιστημίου Γιέιλ

Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2019 15:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η Τέχνη και οι Μύθοι της Αρχαίας Σπάρτης»: Ομιλία στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αγκαλιάζουμε τα Μνημεία μας στη Σπάρτη», που οργανώνουν φοιτητές του Πανεπιστήμιου Γιέιλ των ΗΠΑ, η καθηγήτρια Μilette Gaifman του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Γιέιλ (Yale) θα μιλήσει με θέμα «Η Τέχνη και οι Μύθοι της Αρχαίας Σπάρτης». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουλίου και ώρα 8:30΄ μμ στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Η γλώσσα της ομιλίας θα είναι στα αγγλικά και ελληνικά, με παρουσίαση powerpoint και περιληπτικό φυλλάδιο στα ελληνικά. Θα ακολουθήσει μικρή εκδήλωση με κοκτέιλ στον κήπο του μουσείου.

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η καθηγήτρια Milette Gaifman θα παρουσιάσει γνωστά και λιγότερα γνωστά έργα τέχνης από τη Σπάρτη και θα τα συνδέσει με τους μύθους της πόλης. Στο Πανεπιστήμιο Γιέιλ  διδάσκει το δημοφιλές μάθημα «Η Τέχνη και οι Μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας».

«Είναι μεγάλη μας τιμή που επισκέπτεται αυτό το καλοκαίρι την Σπάρτη, για την πρωτοβουλία “Αγκαλιάζουμε τα Μνημεία μας στη Σπάρτη”», επισημαίνει η Λάκαινα επικεφαλής της ομάδας φοιτητών του Γιέιλ, Δάφνη Μάρτιν (Ζαφειράκου) και προσθέτει τα εξής:

«Για τον υπόλοιπο μήνα Ιούλιο προσκαλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μαζί με τους φοιτητές-εθελοντές του Γιέιλ σε μοναδικούς πολιτιστικούς περιπάτους στους αρχαιολογικούς χώρους και το μουσείο, απο Τετάρτη μεχρι Σάββατο (στις 10:00 πμ στο άγαλμα του Λεωνίδα και στη 1:00 μμ στο Μουσείο).

Η πρωτοβουλία «Αγκαλιάζουμε τα Μνημεία μας στη Σπάρτη» υλοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, τον Δήμο Σπάρτης, και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα