Το βιβλίο της εβδομάδας

«Μπαρόκ», της Αμάντας Μιχαλοπούλου

Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2019 14:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το βιβλίο της εβδομάδας

«Όταν δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα, ούτε να ονειρευτείς ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, το μόνο που σου μένει είναι να αναζητήσεις το νόημα όσων έκανες»
Μπαρόκ σημαίνει να ζεις αποφασιστικά, να ζεις δραματικά, να τεντώνεσαι στα ξέστρωτα σεντόνια. Μπαρόκ σημαίνει να γίνεις ο Δαβίδ του Μπερνίνι τη στιγμή που ρίχνει την πέτρα. Μπαρόκ σημαίνει να τραγουδάς μόνος σου πάνω στο ηλίθιο basso continuo. Τραγούδα, λοιπόν. Τώρα.
Το νέο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου είναι ένα αναπάντεχο μυθιστόρημα ανηλικίωσης, μια περιπετειώδης αναζήτηση του εαυτού και των αντανακλάσεών του. Η ηρωίδα της μικραίνει αντί να μεγαλώνει, και μαζί της στενεύει ο τόπος. Η Ελλάδα ονειρεύεται την Ευρώπη, οι συνταγματάρχες επιστρέφουν, και το κορίτσι μπουσουλάει σ’ ένα κτήμα που δεν δόθηκε ακόμα για αντιπαροχή. Τι θα γίνει μετά; Κι αν το σασπένς δεν βρίσκεται στο τέλος, αλλά στην αρχή των πραγμάτων;
Η ίδια διαψεύδει κατηγορηματικά πως πρόκειται για αυτοβιογραφία- έχει απλά χρησιμοποιήσει ως ηρωίδα τον εαυτό της, με τρόπο κυριολεκτικά ηρωικό- όπως ένας επιστήμονας που στερείται πόρων κάνει τα πειράματα στο σώμα του,
Το «Μπαρόκ» καταγράφει ουσιαστικά την περιπέτεια των τρομερών μας σφαλμάτων αλλά και στιγμών που η ζωή είναι όπως την ονειρευόμαστε.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti