Η κόρη της φωτιάς

Το παραμύθι της εβδομάδας στον «Λακωνικό Τύπο»

Παρασκευή, 29 Νοέμβριος 2019 12:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η κόρη της φωτιάς

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα ηφαίστειο ζούσε η κόρη της φωτιάς. Ήταν πανέμορφη. Μάτια είχε αμυγδαλωτά και κόκκινα μακριά μαλλιά. Μια σπίθα έκαιγε βαθιά της. Είχε καημό στα σωθικά της. Την τύχη της ήθελε να πάει να βρει. Τον κόσμο όλο ποθούσε να γυρίσει.

Ένα πρωί από τον κρατήρα του ηφαιστείου ξεπηδά. Αφήνει πίσω τα βουνά. Σε μια πεδιάδα βλέπει άλογα εκεί. Πλησιάζει ένα. Τη χαίτη του αρπάζει. Επάνω του πηδά. Τρέχει σαν τον άνεμο. Μπαίνει σε δάση. Ποτάμια προσπερνά. Ξάφνου το άλογο της σταματά. Ένα παλικάρι στέκει στο δρόμο της. Σπαθί βαστάει. Έχει ήρεμη ματιά.

«Ποιος είσαι; Το δρόμο γιατί κλείνεις; Μέριασε να περάσω!» είπε με τόλμη η κοπελιά. Εκείνος αποκρίθηκε: «Έτυχε στο δρόμο σου να βρεθώ. Σταμάτησα να ξεκουραστώ. Εσύ ποια είσαι που διατάζεις;» «Είμαι η κόρη της φωτιάς. Όποιος στο διάβα μου βρεθεί θα τόνε κάνω να καεί». Το παλικάρι είπε: «Δε φοβάμαι! Έχω σκοτώσει δράκους της φωτιάς, τα κεφάλια τους έκοψα μονομιάς. Τα δόντια τους τα πήρα φυλαχτό. Τα κρεμάω στο λαιμό. Το σπαθί μου ξέρω να τιμάω. Έλα μαζί μου. Στο βλέμμα σου νιώθω πως δε φοβάσαι τίποτα εσύ». «Που πας;» τον ρώτησε η κοπέλα. «Πάω στη μάγισσα του κακού, στο σπήλαιο του σταυραετού. Δεν ξέρω αν το έχεις ακουστά. Μάγια έχει κάνει στο βασιλιά. Αργοπεθαίνει ο άρχοντας. Αν φύγει αυτός η χώρα ακυβέρνητη θα μείνει. Θέλει κουμάντο να κάνει εκείνη. Το λέει η καρδιά σου; Απόφαση να πάρεις βιάσου. Πρέπει να συνεχίσω την πορεία, να βρω του βασιλιά τη σωτηρία». Τότε η κόρη της φωτιάς είπε: «Την καρδιά μου εγώ την διαφεντεύω. Μα θα έρθω μαζί σου παλικάρι, γιατί εδώ με έφερε η τύχη μου».  

Έτσι ξεκίνησαν παρέα. Σταμάτησαν κάτω από ένα βράχο κοφτερό σα γυαλί. Εκεί ήταν της μάγισσας η σπηλιά. Τη φύλαγαν τρία αιμοβόρικα σκυλιά. Το παλικάρι είπε: «Άκουσε κόρη. Στο βάθος της σπηλιάς ζει η μάγισσα. Πρέπει να μπω μέσα». «Θα σε βοηθήσω!» λέει αυτή. Μετά άπλωσε τα χέρια της. Φλόγες ξεπήδησαν από τα ακροδάχτυλά της. Έζωσαν τα σκυλιά. «Τώρα δε μπορούν να σε πειράξουν! Θα σε ακολουθήσω στη σπηλιά. Θα είμαι κοντά σου, αν με χρειαστείς», είπε η κόρη.

Έτσι κι έγινε. Μπήκε στη σπηλιά το παλικάρι. Δάδα κρατούσε για φανάρι. Πίσω του η κόρη της φωτιάς. Στο βάθος βλέπουν τη γριά μάγισσα. Κοιμάται με τα μάτια ανοιχτά. Όταν τα κλείνει βλέπει αυτή καλά. Το παλικάρι το γνωρίζει αυτό. Το σπαθί του κατεβάζει. Την γριά μάγισσα σφάζει.

Φεύγουν γρήγορα από κει. Γυρίζουν στο παλάτι του βασιλιά. Έχουν μεγάλη χαρά. Έχουν λυθεί τα μάγια. Ο άρχοντας το Χάροντα νικά. Ο βασιλιάς ευχαριστεί το όμορφο παλικάρι και την κόρη της φωτιάς. Επιθυμεί να τους παντρέψει. Εκείνοι δέχονται. Γίνονται οι γάμοι τους με γλέντια και χαρές. Και ζούνε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Δήμητρα Μπουμποπούλου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti