«Τραγουδώντας στην πανσέληνο τον έρωτα και το κρασί» στην Αρχ. Σπάρτη

Συναυλία της Π. Λυκούδη

Δευτέρα, 05 Αύγουστος 2019 18:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Τραγουδώντας στην πανσέληνο τον έρωτα και το κρασί» στην Αρχ. Σπάρτη

Μια συναυλία, κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι, στην ακρόπολη της Αρχαίας Σπάρτης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Αυγούστου και ώρα 9:00 μμ. Η συνθέτρια Πηγή Λυκούδη θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αποτελούμενο από ποίηση κορυφαίων Ελλήνων ποιητών με τίτλο «Τραγουδώντας στην πανσέληνο τον έρωτα και το κρασί».

Περιλαμβάνει τραγούδια από τις ενότητες τραγουδιών της συνθέτριας με τίτλο «Ασημένιο... πιάνει βάρδια το Φεγγάρι» και «Οίνος Άκρατος».

«Ενότητες βασισμένες στην ποίηση μεγάλων Ελλήνων ποιητών, καθώς και τραγούδια και άλλων γνωστών Ελλήνων συνθετών, που έχουν αγαπηθεί πολύ! Τραγούδια που μας θυμίζουν ότι ο Έρωτας  και το Κρασί είναι τα μυστικά συστατικά της ζωής, της ιδιοσυγκρασίας και της φιλοσοφίας μας. Μιας φιλοσοφίας που αντικρίζει τη ζωή με τις χαρές και τις λύπες της αισιόδοξα, οδηγώντας μας σε μια “έλλογη ευδαιμονία”, όπου ο έρωτας με καταλύτη το κρασί γίνεται η αντίρροπη δύναμη της θλίψης, του φόβου, της υποταγής, του θανάτου», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι εξαιρετικές φωνές της νέας γενιάς, η Γεωργία Αγγέλου              και η Μαρίνα Βολουδάκη.

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
Επιμέλεια προγράμματος: Νάνσυ Κανέλλη
Με την συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν οι μουσικοί: Σταύρος Παργινός (τσέλο-μαντολίνο), Γάσπαρης Μαμμάς (κλαρινέτο- σαξόφωνο) και η Ξένια Δικαίου (φωνητικά-κιθάρα).

 Συνδιοργανωτές είναι το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δ. Σπάρτης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος