«Ανάσανε» από τη σαβούρα το αλιευτικό καταφύγιο στη Νεάπολη (ΦΩΤΟ)

Χάρη σε εθελοντική δράση του Συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων «Κάβο Μαλιάς»

Τετάρτη, 18 Μάιος 2022 13:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ανάσανε» από τη σαβούρα το αλιευτικό καταφύγιο στη Νεάπολη (ΦΩΤΟ)

Σε περιβαλλοντική δράση καθαρισμού του αλιευτικού καταφυγίου στον Αυλόσπηλο Νεάπολης προέβησαν την Κυριακή 15 Μαΐου, μέλη και φίλοι του Συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων «Κάβο Μαλιάς».

Ο βυθός στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή των Βατίκων είχε καταστεί ένας υποβρύχιος σκουπιδότοπος, «κρύβοντας» τοξικά κατάλοιπα, από ελαστικά οχημάτων, βαρέλια, μπαταρίες έως και… κάδους απορριμμάτων κ.α., ρυπαίνοντας κι επιβαρύνοντας το υδάτινο οικοσύστημα. Οι εθελοντές δύτες, με εντατική προσπάθεια και μεθοδικότητα, απομάκρυναν τα παραπάνω αντικείμενα από τον πυθμένα του καταφυγίου, ενώ ακολούθως διενεργήθηκε και καθαρισμός της χερσαίας ζώνης που το περιβάλλει.

Η διαδικασία ανάσυρσης διεξήχθη, λαμβάνοντας και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (υποστηρικτική λέμβος, σημαδούρες υποβρύχιας αλιείας κλπ).

Τα απόβλητα που περισυνελέγησαν διαχωρίστηκαν -σε ανακυκλώσιμα και μη- και τοποθετήθηκαν εντός πλαστικών σάκων και θα παραδοθούν στις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Μονεμβασίας.

«Ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει τις δράσεις του για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και παρακαλεί τα μέλη του και τους φίλους να διατηρούν καθαρούς τους τόπους που επισκέπτονται για την άσκηση της παράκτιας αλιείας, όπως και τα Α/Κ όπου ελλιμενίζουν τα σκάφη τους», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων «Κάβο Μαλιάς» κ. Θ. Λύρας και προσθέτει: «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τις Δημόσιες Τοπικές Αρχές, για την συνδρομή και συμπαράστασή τους στην παρόμοια δράση που διοργανώσαμε με επιτυχία στις 10/4/2022 στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου της ΤΚ Βελανιδίων».


φωτο: Μάνος Λαμπράκης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti