Η ώρα της Δικαιοσύνης για τη διάσωση του ρυπαρού Ευρώτα

Μήνυση από τους Φίλους Προστασίας του ποταμού - «Ο σύλλογος εμπιστεύεται απόλυτα την κρίση της Εισαγγελίας και επαφίεται στις άμεσες και δίκαιες αποφάσεις της»

Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2022 13:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ώρα της Δικαιοσύνης για τη διάσωση του ρυπαρού Ευρώτα

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, με αντικείμενο τη ρύπανση που δέχεται ο ποταμός Ευρώτας, κατέθεσε την Πέμπτη 20/1 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ο Σύλλογος Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα «Ο Ευρώτας». Πρόκειται για τη δεύτερη αναφορά που υποβάλλει ο σύλλογος σε διάστημα 12 μηνών, μετά την πρώτη που είχε καταθέσει στις 19 Απριλίου 2021, για τον ίδιο λόγο.

Όπως τονίζουν οι Φίλοι του ποταμού, «η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ο μόνος τρόπος διάσωσης του φυσικού περιβάλλοντος από ανθρώπινες πράξεις που προκαλούν μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή, όταν οι αρμόδιοι φορείς “κλείνουν τα μάτια”, κωλυσιεργούν ή αποποιούνται των ευθυνών τους. Για το λόγο αυτό, ο σύλλογος εμπιστεύεται απόλυτα την κρίση της Εισαγγελίας και επαφίεται στις άμεσες και δίκαιες αποφάσεις της, σύμφωνα με τους νόμους που επιτρέπουν σε κάθε πολίτη να διεκδικεί ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον για τη διαβίωσή του».

Ο Σύλλογος Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα υπογραμμίζει ότι «τίθεται ενάντια σε οποιαδήποτε συμφέροντα, ατομικά ή επιχειρηματικά, που έχουν ως αποτέλεσμα ο Ευρώτας να ρυπαίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε πολλαπλά σημεία κατά μήκος του και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις του».

Προ ημερών ο «Λακωνικός Τύπος» είχε αναδείξει ξανά με δημοσίευμά του το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει για μια ακόμα χρονιά ο Ευρώτας, ο οποίος παρουσιάζει μια αποκαρδιωτική εικόνα εξαιτίας της ρύπανσης από τα απόβλητα (κατσίγαρος) ελαιοτριβείων και λοιπών εγκαταστάσεων που καταλήγουν στην κοίτη του.

Στοιχεία επικοινωνίας με τον Σύλλογο Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα «Ο Ευρώτας»

- Ιστοσελίδα

- Facebook:
Σελίδα
Ομάδα

- Instagram

- YouTube

- E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- Τηλέφωνα: 6944 807920 / 6955823872

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti