Απέτυχες ανθρωπότητα να προστατεύσεις τον παράδεισό σου

Άρθρο της Σόφης Βαφάκου

Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2020 16:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απέτυχες ανθρωπότητα να προστατεύσεις τον παράδεισό σου

Πριν κάποια χρόνια, δέκα με δεκαπέντε χρόνια περίπου κάποιοι φώναζαν και διατυμπάνιζαν παντού πως η κλιματική αλλαγή έρχεται και όταν έρθει θα είναι λες και έρχεται η Αποκάλυψη! Άκουγα να διαδηλώνουν, να φωνάζουν και όλοι γύρω να λέμε είναι υπερβολικοί, γραφικοί και κανένας δεν τους έπαιρνε στα σοβαρά!  Να που όμως αυτές οι μέρες κλιματικής αλλαγής ήρθαν! Ήρθαν σαν Αποκάλυψη, σαν κόλαση με φωτιές, πλημμύρες και τυφώνες… Για άλλη μια φορά ο άνθρωπος χάνει το παράδεισο… Αυτή τη φορά τον χάνει πιο βίαια και πιο μεθοδευμένα… Τον χάνει επειδή δεν κατάλαβε ποτέ του πως η Φύση κρύβει το Θεό και πως είναι ανώφελο να προσεύχεται στο Θεό όταν δεν σέβεται το δημιούργημα  Του… Για χάρη ενός άλλου θεού του χρήματος μόλυνε τη θάλασσα με  απόβλητα και τα ψάρια της με πυρηνικά και κάθε είδους άλλο, με τα τεράστια φουγάρα των εργοστασίων μόλυνε και τον αέρα με θανατηφόρα αέρια, «υπερφόρτωσε» το έδαφος και υπέδαφος με ραδιενέργεια και με κάθε είδους χημικό, έκαψε κάθε δάσος για να χτίσει υπερπολυτελή resort, δάμασε και έγδαρε τα ζώα της για να γίνουν πολυτελείς γούνες και παπούτσια για να ντύσουν ακριβά το star system, αφαίμαξε κάθε ζώο και πήρε ό,τι παράγει για να τραφεί και πάλι όμως δεν χόρτασε!

Άφησε ένα παράδεισο στεγνό και τώρα παραπονιέται ο άνθρωπος και κλαίει για τα ζώα που χάνονται σε κάθε πυρκαγιά και πλημμύρα. Τώρα είναι αργά άνθρωπε! Τώρα η Φύση δεν έχει κάτι άλλο να σου δώσει παρά θυμό, σου παίρνει πίσω όλα της τα καλά για να συνειδητοποιήσεις πως τα λεφτά που δημιούργησες είναι άχρηστα αν δεν έχεις καθαρό νερό για να πιεις, δεν έχεις ζώα για να τροφείς και καθαρό αέρα για να αναπνεύσεις...! Κάπως έτσι ο Θεός πάντα κατέστρεφε το ανθρώπινο είδος με τη δύναμη της Φύσης… Εκεί κρύβεται, μέσα της…! Μάλλον τώρα μας δείχνει το σκληρό πρόσωπο Του μήπως σωθούμε όπως πάντα στο παρά πέντε…! Μην προσεύχεσαι άνθρωπε για ένα καλύτερο μέλλον, είναι ανώφελο! Δημιούργησέ το! Σεβάσου το πλανήτη σου και τα όντα του, αλλιώς συχνά θα θρηνείς το θάνατο της Φύσης και όταν πεθάνει αυτή, θα πεθάνεις και εσύ… Αν έχεις λίγο από το Θεό μέσα σου δείξε έλεος και πάψε να καταστρέφεις! Παραδέξου πως αυτή η ανθρωπότητα απέτυχε, όχι να γίνει καλύτερη αλλά ακόμα και να κρατήσει αυτά που της δόθηκαν απλόχερα..!

Άφησε ένα παράδεισο στεγνό και τώρα παραπονιέται ο άνθρωπος και κλαίει για τα ζώα που χάνονται σε κάθε πυρκαγιά και πλημμύρα… Τώρα είναι αργά άνθρωπε! Τώρα η Φύση δεν έχει κάτι άλλο να σου δώσει παρά θυμό, σου παίρνει πίσω όλα της τα καλά για να συνειδητοποιήσεις πως τα λεφτά που δημιούργησες είναι άχρηστα αν δεν έχεις καθαρό νερό για να πιεις, δεν έχεις ζώα για να τροφεία και καθαρό αέρα για να ανασάνεις...! Κάπως έτσι ο Θεός πάντα κατέστρεφε το ανθρώπινο είδος με τη δύναμη της Φύσης… Εκεί κρύβεται, μέσα της..! Μάλλον τώρα μας δείχνει το σκληρό πρόσωπο Του μήπως σωθούμε όπως πάντα στο παρά πέντε…! Μην προσεύχεσαι άνθρωπε για ένα καλύτερο μέλλον μ, είναι ανώφελο! Δημιούργησέ το! Σεβάσου τον πλανήτη σου και τα όντα του, αλλιώς συχνά θα θρηνείς το θάνατο της Φύσης και όταν πεθάνει αυτή, θα πεθάνεις και εσύ… Αν έχεις λίγο από το Θεό μέσα σου δείξε έλεος και πάψε να καταστρέφεις! Παραδέξου πως αυτή η ανθρωπότητα απέτυχε, όχι να γίνει καλύτερη αλλά ακόμα και να κρατήσει αυτά που της δόθηκαν απλόχερα..!

Απέτυχες ανθρωπότητα να προστατεύσεις το παράδεισό σου! Απέτυχες ανθρωπότητα και τώρα κλαίγεσαι μέσα από τα social media… Μετά από λίγο καιρό όμως θα ξεχάσεις και την Αυστραλία όπως ξέχασες και τη Σιβηρία και τον Αμαζόνιο…! Απέτυχες ανθρωπότητα, αλλά έχεις ακόμα λίγο χρόνο…!

Σόφη Βαφάκου

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος