Ένας χρόνος από την εκλογή Δούκα στον Δ. Σπάρτης

Η μεγάλη νίκη και οι προσδοκίες που δημιούργησε

Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2020 13:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένας χρόνος από την εκλογή Δούκα στον Δ. Σπάρτης

Ακριβώς ένας χρόνος συμπληρώθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου, από τη διπλή εκλογική αναμέτρηση του 2019 στον Δήμο Σπάρτης, που ανέδειξε δήμαρχο τον Πέτρο Δούκα.

Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Δούκας και ο συνδυασμός του «Σπάρτη Δήμος Που Μας ΑξίΖΕΙ», μετά το κλείσιμο της κάλπης του δεύτερου γύρου των εκλογών (Κυριακή 2/6/2019), κατόρθωσε να ανατρέψει την εις βάρος του διαφορά του πρώτου γύρου και να επικρατήσει με τη συντριπτική διαφορά των 15,58 ποσοστιαίων μονάδων. Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής έλαβε χώρα σε μια πανηγυρική τελετή στις 25/8/2019 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ καθήκοντα ανέλαβε και τυπικά από 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Στους εννέα μήνες της θητείας της, η διοίκηση Δούκα έχει καταθέσει σειρά προτάσεων και ιδεών για σειρά παρεμβάσεων στην κοινότητα, έχοντας ως «ναυαρχίδα» του σχεδιασμού, σε πρώτη φάση, τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών που συμπληρώνονται φέτος.

Τα μέλη της τοπικής κοινωνίας εναπόθεσαν πολλές ελπίδες για την απαρχή μιας νέας εποχής που θα πνεύσει άνεμος ανάπτυξης στον Δ. Σπάρτης, «πριμοδοτώντας» γι’ αυτόν τον σκοπό τον Π. Δούκα με ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα. Οι πολίτες έδωσαν τα «κλειδιά» του δήμου σε ένα «άφθαρτο» στην τοπική ζωή πρόσωπο, με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση που έχει υπηρετήσει σε ανώτερα κρατικά αξιώματα κι επιτελικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Απομένουν περισσότερα από τρία χρόνια στον Π. Δούκα και την ομάδα του για να παραγάγουν το έργο και να εφαρμόσουν το όραμά τους, βάσει των προσδοκιών που οι ίδιοι καλλιέργησαν, ώστε να μη χαθεί και αυτό το «τρένο». Οι προϋποθέσεις και ο χρόνος υπάρχουν, η «δεξαμενή» πρωτοποριακών προτάσεις ανανεώνεται διαρκώς, τα πλάνα επί χάρτου έχουν καταστρωθεί,  επομένως ζητούμενο είναι η υλοποίηση…

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland