Εξελίξεις για «Οίκο Ευρώπης» και γέφυρα Ευρώτα στη Σπάρτη

Τι ανέφερε ο Π. Δούκας

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2020 20:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξελίξεις για «Οίκο Ευρώπης» και γέφυρα Ευρώτα στη Σπάρτη

Μέσα στη «γκρίζα» απόχρωση που μονοπωλεί την καθημερινότητα του τελευταίου διαστήματος σημειώθηκαν δύο ενθαρρυντικές εξελίξεις που αφορούν την πόλη της Σπάρτης.

Από τη μία πλευρά έγινε το πρώτο βήμα για το έργο ανάπλασης της «Οικίας της Ευρώπης», όπου βρίσκεται το ψηφιδωτό «Η αρπαγή της Ευρώπης» και άλλα έργα. Όπως δήλωσε σχετικά την Κυριακή (22/3) ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, «χθές  (σσ Σάββατο 21/3) το έλαβε, σήμερα (Κυριακή 22/3) το υπέγραψε! Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (υπέγραψε) την έγκριση για τα έργα ανάπλασης της λεγόμενης Οικίας της Ευρώπης! Και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το υπέγραψε ‘αυθημερόν’! Τους ευχαριστούμε θερμά. Θα προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατόν».

Επίσης, ο Δ. Σπάρτης έλαβε «πράσινο φως» από το Υπουργείο Πολιτισμού για εργασίες βαφής της μεταλλικής γέφυρας του Ευρώτα στη Σπάρτη και τον φωτισμό του σημείου. Σύμφωνα με τον Π. Δούκα, «πήραμε θετική απάντηση από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού για το βάψιμο και το φωτισμό της Γέφυρας του Ευρώτα!

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια του φίλου μου Ελευθέριου Μαμαντζή, προέδρου της ΣΤΕΛΜΑ (επιφανέστατη εταιρεία στον τομέα των πολύ δύσκολων βαφών, Πύργος του Άιφελ, Symphony of the Seas, κ.α.), που ανταποκρίθηκε με θέρμη στη πρόσκλησή μου να αναλάβει τη χορηγία του βαψίματος της Γέφυρας, πάντα υπό την επιστασία του υπουργείου!

Παρά την υποστελέχωσή μας, ευελπιστούμε να αρχίσουμε τους τελικούς σχεδιασμούς το ταχύτερο δυνατόν!», σημείωσε ο δήμαρχος Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα