«Δικαιούμαστε μια νέα Εθνική Οδό στη Λακωνία»

Ανοιχτή επιστολή του «Σκορπιού» σε Νίκα, βουλευτές, δημάρχους Λακωνίας

Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2020 12:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Δικαιούμαστε μια νέα Εθνική Οδό στη Λακωνία»

Την υλοποίηση έργου νέας Εθνικής οδού που θα συνδέει τη Λακωνία με την Τρίπολη και τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας ζητεί με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, τους βουλευτές και τους δημάρχους της Λακωνίας, ο «Σκορπιός».

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Κύριε Περιφερειάρχα,

Σας απευθύνω το αίτημα των Λακώνων, ανεκπλήρωτο δεκαετίες, με την… βεβαιότητα θα συμβάλετε αποφασιστικά, αμετάκλητα και τελεσίδικα, επί τέλους, στην επίλυσή του.

Κύριε Νίκα, όλες οι πόλεις της Ελλάδος απολαμβάνουν σιδηροδρομικές αμαξοστοιχίες και ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ. Η Λακωνία παραμένει στα ασυζήτητα και σας το λέω με επίγνωση, της αδιαφορίας πολιτών και διοικούντων τον Νομό μας.

Ο προκάτοχός σας κύριος Τατούλης, ομολογουμένως με πολλά οδικά έργα στο Νομό, δυστυχώς απέτυχε στην σύνδεση μας με την Τρίπολη, με την Ε.Ο. Σπάρτη-Λεύκτρο-Τρίπολη. Μας παρέδωσε κάθε άλλο παρά Ε.Ο. αλλά «τσόντα» της Ε.Ο. Τρίπολη-Καλαμάτα, με 23 χιλμ. επί πλέον (της παλιάς οδού Μονοδεντρίου) και δύο διελεύσεις διοδίων.

Την νέαν Ε.Ο. που αποζητούμε (κατά είκοσι χιλιόμετρα λιγότερα τουλάχιστον) είναι ένα μεγαλόπνοο και δαπανηρό οδικό έργο που το «ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ» κ. Νίκα, καταλάβετέ το.

Αναλογισθήτε, τους επαγγελματίες, αυτοκινητιστές, Λεωφορείων-ΤΑΧΙ-φορτηγών και νταλίκες με συρόμενο, και χιλιάδες οδηγούς Ι.Χ. τροχοφόρων στο πλείστον Λακώνων.

Ταχθήτε κύριε Περιφερειάρχα με τους δύο βουλευτές μας που πράγματι επετέλεσαν δυο σημαντικά επιτεύγματα στην Σπάρτη, την κυρία Μ. Γιαννάκου και το αείμνηστο Δ. Δαβάκη…

Όλες οι πόλεις της επικράτειας απολαμβάνουν την δική τους Ε.Ο. και η Λακωνία με την ιστορική χιλιετηρίδων Σπάρτη-το Μυστρά-την Μονεμβάσια-τον παραγωγικόν Δήμο Ευρώτα-και την Ανατολ. Μάνη παραμένουν στο… οδικό περιθώριο της Ελλάδος.

Φθάνει, τέλος πάντων, ο εμπαιγμός, υποψηφίων με υποσχέσεις και… οράματα.

Κύριοι βουλευτές και κ.κ. Δήμαρχοι Σπάρτης κ. Δούκα-Ανατ. Μάνης κ. Ανδρεάκο-Δήμου Ευρώτα κ. Βέρδο και Μονεμβασιάς κ. Τριχείλη κατανοήστε το μεγάλο όφελος του Δήμου σας και στείλτε ηχηρό αίτημα: την νέα Ε.Ο. που μας αξίζει ότι περισσότερο άλλο Νομό.

Σε εσάς κ.κ. αντιπεριφερειάρχες:

Κύριε Θ. Βερούτη (πολιτ. μηχανικός με μεταπτυχιακό στην διαχείριση τεχν. έργων) και κ. Ν. Τζινιέρη (πολιτ. μηχανικός ταξίαρχο Ε.Α.) επιφορτίζεται η προώθηση αυτού του μεγάλου έργου. Όσο μεγάλο και αν είναι το κόστος, προχωρήστε το έστω τμηματικά…

Μην μας προβάλετε ανυπέρβλητα εμπόδια, όποια και αν είναι αυτά…. Είστε ικανοί να τα ξεπεράσετε. Αντί μικρών οδικών έργων δραστηριοποιηθείτε και αφοσιωθείτε σε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ.

Κλείνοντας κύριοι διοικούντες τον Νομό είδα στον Λ.Τ. δημοσίευμά του…

«Το υπουργικό συμβούλιο έβαλε στόχο να τρέξουν μεγάλα έργα υποδομής, με προτεραιότητα ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ».

Η αρμοδία επιτροπή του υπουργείου με την συμβολή σας πιστεύομε θα εγκρίνει και θα προωθήσει το ζητούμενο, δικό σας επίτευγμα.
 
Tο εύχομαι ολόψυχα.

Και για το νέο χρόνο ΥΓΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΡΓΑ».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος