Το δημοτικό φορτηγό 100 χιλ. ευρώ που αχρηστεύτηκε καινούργιο

Τι ισχυρίζεται ο πρώην δήμαρχος Γυθείου

Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2019 15:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το δημοτικό φορτηγό 100 χιλ. ευρώ που αχρηστεύτηκε καινούργιο

Την παρέμβαση του δημάρχου Αν. Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου ζήτησε ο πρώην δήμαρχος Γυθείου κ. Συμεών Χ. Χατζηχαραλάμπους σχετικά με το θέμα παροπλισμού κι εγκατάλειψης φορτηγού οχήματος που είχε αγοραστεί το 2006 από τον τέως Δήμο Γυθείου και μετά από λίγο χρονικό διάστημα ακινητοποιήθηκε, υπέστη ζημιές από φωτιά και έκτοτε φθείρεται στο πέρασμα του χρόνου.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τον κ. Ανδρεάκο, ο κ. Χατζηχαραλάμπους αναφέρει τα εξής: «Επειδή γνωρίζω το ενδιαφέρον σας για τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας, επικοινωνώ μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσω για ένα θέμα το οποίο πιστεύω ότι ίσως δεν το έχετε πληροφορηθεί.

Συγκεκριμένα, το Μάιο του 2006, ο Δήμος Γυθείου αγόρασε από την Εταιρεία Παύλος Κοντέλλης ΑΕΒΕ ένα τριαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό αυτοκίνητο, πετρελαιοκίνητο, μάρκας  IVECO τύπου  Trakker 380T38, ωφελίμου φορτίου 13 τόνων για τις ανάγκες του Δήμου. Μετά από ένα δίμηνο περίπου και αφού εξόφλησε στον πωλητή την εξ 101.150,00 ευρώ αξία της αγοράς του το παρέλαβε.

Λίγο μετά, και ενώ δεν είχε ακόμα προβεί στην έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας, ούτε είχε καταβάλλει τα τέλη αδείας, ούτε τα τέλη κυκλοφορίας και ένεκα αυτών ούτε είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητο αυτό, κάποιοι “ανευθυνοϋπέθυνοι” το  φόρτωσαν με σκουπίδια και έτσι όπως ήταν φορτωμένο το στάθμευσαν σε ιδιωτικό χώρο και συγκεκριμένα στο χώρο του Πυρηνοελαιουργείου στη Λίμνη.

Εκεί, το γεμάτο σκουπίδια φορτηγό, ξεχάστηκε ώσπου κάποια στιγμή, λίγους μήνες μετά, πήρε φωτιά συνεπεία της οποίας υπέστησαν σοβαρές ζημιές  η καμπίνα οδηγήσεως και η μηχανή του.

Ακολούθως τα επόμενα χρόνια το όχημα παρέμεινε εκεί στο χώρο του εργοστασίου και εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα εκεί, στην ύπαιθρο, στο χώρο του Πυρηνοελαιουργείου, καμένο και αφύλακτο, εγκαταλελειμμένο και εκτεθειμένο στο φθοροποιό χρόνο αλλά και στις φυσικές καταστροφές  που δημιουργούνται από άσχημες καιρικές συνθήκες!

Η εγκατάλειψη αυτή από το Δήμο του καμένου αυτοκινήτου στην ύπαιθρο, αφενός επιβάρυνε πολύ περισσότερο την ήδη, εκ των  συνεπειών της φωτιάς, κακή κατάσταση του οχήματος (τα καμένα μέρη, τα λάστιχα των τροχών κ.ά.), αφετέρου η περιουσία του Δήμου παρέμεινε εκεί απροστάτευτη και στο έλεος του κάθε κακόβουλου καταστροφέα και πλιατσικολόγου!           

Σήμερα ο Δήμος μας, στον οποίο ανήκει το κατεστραμμένο όχημα, θα πρέπει  να το πάρει από το χώρο της  ξένης ιδιοκτησίας που βρίσκεται και να το μεταφέρει στο Πριτσιώτικο, στον αίθριο κλειστό  χώρο, όπου φυλάσσονται  τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Είμαι βέβαιος ότι αγνοούσατε το θέμα αυτό όμως πιστεύω ότι μετά τη σημερινή ενημέρωσή σας θα δώσετε τις δέουσες εντολές για τη μεταφορά του “εγκαταλειμμένου οχήματος” στο χώρο φύλαξης των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου μας στο Πριτσιώτικο και  εκεί ίσως εξετάσετε και διερευνήσετε τη δυνατότητα είτε τυχόν επισκευών, είτε και την εκποίησή του προς όφελος του Δήμου μας», καταλήγει  στην επιστολή του ο κ. Χατζηχαραλάμπους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος