Ο «Σκορπιός» εύχεται και προτείνει στον δήμαρχο Σπάρτης

Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2019 13:09 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο «Σκορπιός» εύχεται και προτείνει στον δήμαρχο Σπάρτης

Στον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα απευθύνεται με επιστολή που απέστειλε στον «ΛΤ» ο «Σκορπιός». Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Κύριε Δήμαρχε, αν και μεταχρονισμένα (ποτέ δεν είναι αργά) σάς απευθύνω εγκάρδιες ευχές, υγείαν κατά πρώτον και επίτευξη των επιθυμιών σας και προσδοκιών σας, για ό,τι καλύτερο, της ωραίας πόλης μας. Κύριε Δήμαρχε δεν μας εξέπληξε η εκλογική σας επικράτηση, την θεωρούσαμε δεδομένη. Η προσωπική σας παρουσία στη Σπάρτη, τα δημοσιεύματα σας στον Λ.Τ. και τα προεκλογικά σας έντυπα και οι αξιόλογοι υποψήφιοι Δημοτ. Σύμβουλοί σας, καθιστούσαν αναμενόμενη τη διαδοχή σας στον δημοτικό θώκο. Για τη  μεγάλη σας αγάπη, όπως την οραματίζεστε, μία Smart City. Και εμείς σας λέμε κύριε Δήμαρχε, «Better late than never», ευελπιστούντες σε πολλά καλά από εσάς για την Σπάρτη.


Κύριε Δούκα, οι φιλικές διασυνδέσεις σας με υψηλά ισταμένους της χώρας, αλλά και ξένων κρατών, τις κορυφαίες θέσεις σας στον ιδιωτικό τομέα σε διεθνές επίπεδο, αλλά και το καίριο πόστο που κατείχατε στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους ως υπουργός Οικονομικών, σας επιφορτίζουν πολλά αναμενόμενα για την ιστορική μας Σπάρτη. Σε δημοσιεύματά σας στον Λ.Τ. (04-06-2019), λέτε κύριε Δούκα: «έχομε ψώνιο με την προσπάθεια να κάνουμε κάτι καλό για την περιοχήν μας. Σε άλλη παράγραφο, δεν κερδίσαμε την Δημαρχεία αλλά το δικαίωμα να είμαστε υπηρέτες των Σπαρτιατών, και σε άλλη παράγραφο πάνω από 400 θέματα της Σπάρτης, που πρέπει να γίνουν από αύριο. Μήπως… υπερβάλετε κύριε Δούκα; Πάρα πολλές οι δηλώσεις σας, κύριε Δήμαρχε που θα σας ακολουθούν την 4ετία της Δημαρχίας σας, προσέξτε: Θα είναι το βαρόμετρο πεπραγμένων ή μη, με επακόλουθο σχόλια των Σπαρτιατών και… του Σκορπιού δια του Λ.Τ. σε όσα έχετε κατονομάσει. Στον Λ.Τ. 5-6-2019 λέτε: Σε τέσσερες μήνες χωρίς τρικλοποδιά θα δείξετε έργο.


Ακούστε, κ. Δήμαρχε… οι προκάτοχοί σας δεν μας παρουσίασαν κάτι αξιόλογο πέραν της καθημερινότητας. Δεν τους αδικώ ίσως οικονομικές συγκυρίες κρατικών δεσμεύσεων, μη προγραμματισμένων έργων, έλλειψη τεχνογνωσίας με δυο λόγια αυτοί… ήταν, ίσως και σε πλήρη αδιαφορία. Κύριε Δήμαρχε, επιδιώξατε και επιτύχατε καλή συνεργασία με τους δύο προκατόχους σας (Δημάρχους). Ο ένας σας υποστήριξε μετεκλογικά, ο έτερος πήρε την θέση που του αναθέσατε ως έμπειρος σε αυτό τον τομέα (ουδείς αναντικατάστατος εγώ σας λέγω). Δεν θα επισέλθω στα… ενδότερα, όμως έχω μία απορία, και μαζί με τον Σκορπιό πλήθος πολιτών. Όταν σε μια Δημοτική αρχή, δεν υπάρχει αντιπολίτευση ποίο το όφελος για τον Δήμο; Συμφωνούμε σε όλα-διαφωνούμε-αδιαφορούμε για όλα τα επακόλουθα θα είναι τέλος πάντων. Οι κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι ποία θέση θα παίρνουν σε προτάσεις δημοτικών συμβούλων; Ίδωμεν… ο χρόνος θα δείξει στο μέλλον.


Κύριε Δήμαρχε, σας απευθύνω το παρόν δημοσίευμα στο Λ.Τ., ειλικρινά γιατί σας εκτιμώ, και θα σεβασθώ κάθε ανεκπλήρωτη προσπάθειά σας, απορρέουσα σε κρατική ιδιωτική παρεμπόδιση, τρικλοποδιά όπως λέτε, που θα μας αιτιολογείτε. Θα σας συνιστούσα κύριε Δούκα να δίνετε απαντήσεις σε δημοσιεύματα πολιτών που σας αφορούν δια του Λ.Τ. Θα είναι μια πολύ καλή δημοτική καινοτομία. Ο Σκορπιός θα σας ακολουθεί, επιβραβεύοντας, κάθε επιτυχημένο έργο σας ή δραστηριότητά σας. Όμως θα είναι και καυστικός σε αντίθετες καταστάσεις. Θα σας προτείνει ωραίες ιδέες όπως και των πολιτών που εσείς θα αξιολογείτε δεόντως.


Κλείνοντας, φίλτατε κύριε Δήμαρχε, επιτρέψτε μου την λαϊκή έκφραση: Βάλτε πλάτη-τολμήστε, για ό,τι καλύτερο της πόλης μας, έστω και με αντίξοες κρατικές παρεμβάσεις προς όφελος της Σπάρτης. “Ο τολμών νικά” και η συχνή παρουσία σας θα είναι ό,τι καλύτερο για τους δημότες σας. Με εκτίμηση».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος