Ενός κακού αρξαμένου, μύρια έπονται και βάλε...

Το δικό σας σχόλιο

Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2019 13:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενός κακού αρξαμένου, μύρια έπονται και βάλε...

Και μπαίνουμε στο πρόβλημα. Στο τέλος Οκτωβρίου, δώσαμε την πρόταση για το νέο νοσοκομείο -που γράφτηκε στις 24/10 στο Λ.Τ.- σε μηχανικό του Ι.Σ.Ν., να το δώσει στην Διοίκηση του Ιδρύματος. Μετά από 10 ημέρες μάς είπε, ότι έχει παρθεί απόφαση. Το νέο νοσοκομείο θα γίνει δίπλα στο παλιό. Δηλαδή πάνω στη Νέα μονάδα χειρουργείων, ακτινολογικό και νευρολογικό, θα γίνουν δυο όροφοι και δίπλα από αυτά, άλλο ένα κτήριο, διώροφο, με δυο υπόγεια, εκεί στην κατηφοριά. Και αυτά θα γίνουν εκεί, επειδή η περιοχή έχει ήλιο. Δηλαδή, γυρίζουμε 100 χρόνια πίσω, που έφτιαξαν το Σανατόριο, για τους φυματικούς, που έπρεπε να είναι μακριά από κατοικίες και ηλιόλουστο. Γι’ αυτό, έφτιαξαν μεγάλες βεράντες 5μετρες, σε φάρδος, σε λόφο με ξηρό κλίμα. Τώρα δεν υπάρχει φυματίωση, γιατί να κολλήσουμε δίπλα στο παλιό το Νέο (νοσοκομείο), που η κατασκευή, πάνω από τα χειρουργεία και το νεφρολογικό και ακτινολογικό, θα φτιάσει το ύψος του παλιού νοσοκομείου και η βεράντα του δεν θα έχει, καθόλου ήλιο (που έτσι και αλλιώς, κανείς δεν βγαίνει σ’ αυτήν, όλο το χρόνο, γιατί δεν χρειάζεται πια). Δηλαδή, θα γίνουν 3 σειρές κτήρια, σαν τον λαβύρινθο του Καραγκιόζη, που όχι μόνο οι επισκέπτες ή οι ασθενείς, αλλά και οι εργαζόμενοι, θα χάνονται.


Το κόστος κατασκευής, για χωματουργικά ή μεταφορά υλικών, θα είναι πεταμένα λεφτά, επειδή έλαχε να υπάρχουν… Κάποιος μου είπε  ότι ο αείμνηστος Σταύρος Νιάρχος, αν είχε τέτοιες αποφάσεις, όχι πλοία, δεν θα είχε, αλλά ούτε κουπί.

 Κατά την διάρκεια κατασκευής (5 χρόνια) θα είναι σαν εμπόλεμο εργοτάξιο σ’ ένα μικρό λοφάκι, όπου θα συνωστίζονται εκατοντάδες οχήματα κάθε λογής, από φορτωτές, φορτηγά, πρέσες μπετού και όλα τους τα συνοδευτικά, σ’ ένα δρομάκι 4 μέτρων. Και ασθενοφόρα, IX, που όλοι θα βιάζονται και κανείς δεν θα προχωρά ποτέ, μέσα σε λάσπες, όταν βρέχει ή στο λιοπύρι, το καλοκαίρι, μια κόλαση του Δάντη, που θα πληρωθεί εκατομμύρια. Και, να ήταν μόνο αυτό, χαλάλι, στα κομμάτια να πάει. Φανταστείτε, σε υπερευαίσθητα μηχανήματα, στους τομογράφους του ακτινολογικού, στα χειρουργεία, στην μονάδα τεχνητού νεφρού, να καλουπώνουν για να ρίξουν δυο ορόφους. Φανταστείτε τις πρέσες, με τις δονήσεις, όταν ρίχνουν με τις σωλήνες από 20 μέτρα ύψος, το μπετό και μέσα οι γιατροί και νοσοκόμοι να προσπαθούν να κάνουν λεπτές εγχειρήσεις και από μεταφερόμενους, ανακλαστικούς θορύβους, να μπλοκάρουν τα μηχανήματα και να σφυρίζουν. Θα μας φέρουν μια εμπόλεμη Συρία, επειδή τους άρεσε ο ήλιος, λες και στην περιοχή του πανεπιστημίου, που προτείνουμε, έχει ουρανοξύστες του Ντουμπάι ή της Νέας Υόρκης. Είπαν, ακόμη, ότι έχουν ξοδέψει κάποια εκατομμύρια για τα σχέδια, που είναι έτοιμα, και δεν μπορούν να κάνουν πίσω, γι’ αυτό «σκοτώθηκαν» να υπογράψουν  τα συμφωνητικά με όλους τους αρμόδιους και «Ισίδωρους», όχι όμως  υπευθύνους, εκεί τραβούνε την ουρά τους. Θα φταίνε οι κομπιουτεράδες των εταιρειών που τα έφτιαξαν, αφού από ψηλά τα βλέπεις όλα όμορφα και πλανεύεσαι και έτσι, αφού χαλάσουν δέκα φορές περισσότερα λεφτά από τα σχέδια των ειδικών, θα μας μείνουν οι σκελετοί των μπετόν και θα φύουν οι κατασκευαστικές. Έτσι και αλλιώς, δεν θα είναι πρώτη φορά ή τελευταία, εδώ στην Ελλάδα το έχουμε συνήθειο, να πίνουμε το νερό της λησμονιάς. Το πολύ-πολύ, να τα δείχνουμε στους τουρίστες, σαν ατραξιόν, όπως το σκέλεθρο του Χυμοφίξ που το κρατάνε σαν τα μάτια τους οι ειδικοί, κι έτσι ζήσαμε εμείς καλά, κι αυτοί καλύτερα. Αλλά επειδή μια τραγωδία πρέπει να τελειώνει με κάθαρση, προτείνεται  τρία δημόσια πρόσωπα, αν συμφωνούν με τα προηγούμενα, καθώς και την πρόταση της 24/10 στον Λ.Τ., να ενημερώσουν τον Υπουργό Υγείας, τον Πρωθυπουργό, μήπως πείσουν το Ι.Σ.Ν. για αλλαγή της θέσης του κτηρίου. Προτείνονται οι: Νεοκλής Κρητικός, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Παναγιώτης Νίκας, Περιφερειάρχης. Επιπλέον, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου για τις δυο προτάσεις, και να αποφασίσουν, αν θα στείλουν τους Προέδρους τους μαζί με τους τρεις προτεινόμενους εκπροσώπους. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας να πάρει θέση, και αν συμφωνεί, να στείλει τον Πρόεδρό του.

Γεώργιος Μουτής, Οικονομολόγος / Οργάνωση & Διοίκηση επιχειρήσεων


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος