Χαλίφης στη θέση του χαλίφη

Παρασκευή, 23 Αύγουστος 2019 19:26 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χαλίφης στη θέση του χαλίφη

Δεν μπόρεσε να συγκλίνει τελικά με τη νέα δημοτική αρχή Σπάρτης ο Στ. Αργειτάκος... Σε συνάντηση που επεδίωξε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σπάρτης Π. Δούκα, στο πλαίσιο της πρότασης για συνεννόηση που εξαρχής είχε απευθύνει και στις δύο αντιπολιτευόμενες παρατάξεις ο Π. Δούκας, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης απαίτησε συγκεκριμένες θέσεις σε αντιδημαρχίες και νομικά πρόσωπα και υπέδειξε συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του -σύμφωνα με πληροφορίες- παλαιά του αυτοδιοικητικά στελέχη.

Η επιθυμία του κ. Αργειτάκου να θέσει ο ίδιος -αν και είναι ο ηττημένος αυτών των εκλογών- τους όρους και να επιβάλει τα πρόσωπα μιας ενδεχόμενης ευρύτερης σύγκλισης μεταξύ και των τριών παρατάξεων, όπως ήταν αναμενόμενο, προσέκρουσε στη σθεναρή αντίδραση τόσο του κ.  Δούκα, όσο και του συνόλου της παράταξής του. Χαρακτηριστική υπήρξε επίσης η απόλυτη άρνηση του κ.  Αργειτάκου να συμπράξει σε οποιοδήποτε επίπεδο με την παράταξη Βαλιώτη, όπως θα επιθυμούσε ο νέος δήμαρχος.

Όπως φαίνεται,  το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, αν και πρόσφατο, δεν έχει ερμηνευτεί ορθολογικά ακόμα απο τους εμπλεκόμενους. Διαφαίνεται, επίσης, πως για τον κ.  Αργειτάκο είναι δύσκολη η μετάβαση απο την προεκλογική νοοτροπία στην μετεκλογική προσαρμογή και μάλιστα στο πνεύμα του νέου νόμου.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος είναι «γιατρός» και αυτός που θα αποκαλύψει εντός των δημοτικών οργάνων τις πραγματικές δυνατότητες συναίνεσης, αλλά και τις ειλικρινείς προθέσεις της κάθε δημοτικής παράταξης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα