Ανησυχία για τη σεισμικότητα στον Κορινθιακό

Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2020 13:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανησυχία για τη σεισμικότητα στον Κορινθιακό

Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στον Κορινθιακό Κόλπο (Αλκυονίδες) γι’ αυτό και εισηγήθηκε να τοποθετηθούν φορητοί σεισμογράφοι. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του η σεισμική δράση είναι αυξημένη συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα και απαιτείται παρακολούθηση και επαγρύπνηση. «Τώρα είναι τα δύσκολα», έγραψε και ζήτησε αξιολόγηση της κατάστασης βάσει των δεδομένων που υπάρχουν.

Αναλυτικά, ο Γερ. Παπαδόπουλος έγραψε: «ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ! Η σεισμική δράση στον Ανατ. Κορινθιακό το τελευταίο 2μηνο είναι αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Εισηγήθηκα στο Αστεροσκοπείο να τοποθετήσει φορητούς σεισμογράφους για καλύτερη παρακολούθηση. ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑ. Έκαναν και δημόσια ανακοίνωση, παρέλειψαν να αναφέρουν ποιός το εισηγήθηκε....δεν πειράζει...η ουσία μετράει. Υπάρχει και δίκτυο μαγνητομέτρων εκεί από το 2011. Τώρα είναι τα δύσκολα. Δλδ, η από εδώ και πέρα αξιολόγηση, γιατί η καταγραφή μόνη της δε λέει τίποτα. Όταν χρειαστεί θα επανέλθω».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος