Χαμηλή η κίνηση στη νότια Πελοπόννησο

Tzakas
Ρεκόρ αυξήσεων στα υγρά καύσιμα
Τρίτη, 28 Δεκέμβριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χαμηλή η κίνηση στη νότια Πελοπόννησο

Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι ήταν η κίνηση των επισκεπτών της νότιας Πελοποννήσου κατά την εβδομάδα που μας πέρασε.
 
Σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της κοινοπραξίας «Μορέας», από τα διόδια του Σπαθοβουνίου πέρασαν 23.800 αυτοκινητιστές, λιγότεροι σε ποσοστό 13,14% συγκριτικά με το 2009.
 
Ωστόσο, η μεγάλη διέλευση στη νότια Πελοπόννησο αναμένεται τις προσεχείς ημέρες, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, ενώ ένας από τους λόγους στους οποίους αποδίδεται η μείωση κινητικότητας είναι το γεγονός ότι οι γιορτές συμπίπτουν Σαββατοκύριακο, χωρίς αργία, περιορίζοντας έτσι το ελεύθερο χρονικό διάστημα των εργαζομένων.
 
Εξάλλου, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξήχθη η κυκλοφορία στις Εθνικές Οδούς, με την Τροχαία να έχει λάβει αυξημένα μέτρα σε όλη την επικράτεια για τις γιορτές και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για βροχές.
Πέραν όμως των ήδη επιβαρυμένων τιμών στα διόδια της χώρας, οι επίδοξοι εκδρομείς έχουν να αντιμετωπίσουν και την άνοδο στην τιμή των υγρών καυσίμων, με την αμόλυβδη να φτάνει κατά μέσο όρο στα 1,587 ευρώ το λίτρο, ενώ σε διάφορες πόλεις της επαρχίας να «ακουμπά» και το 1,80.
 
Για το νομό μας, οι τιμές των υγρών καυσίμων, σύμφωνα και με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Ανάπτυξης, διαμορφώνονται ως εξής:
-    Αμόλυβδη: 1,579
-    Super Αμόλυβδη: 1.722
-    Super: 1.618
-    Diesel: 1.365
-    Diesel Θέρμανσης: 750
 
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι οι χαμηλότερες τιμές για τη Λακωνία εντοπίζονται στην περιοχή της Σκάλας και της Γλυκόβρυσης, ενώ οι υψηλότερες στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης.
 
Ωστόσο, η μεγάλη αυτή αύξηση οφείλεται τόσο στις αυξήσεις των φόρων, αφού σχεδόν έξι στα δέκα ευρώ καταλήγουν στα κρατικά ταμεία, όσο και στις διεθνείς μεταβολές των τιμών της αμόλυβδης.