Επίτιμος δημότης Μυστρά ο μητροπολίτης Σπάρτης

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 28/12, ο Δήμος Μυστρά υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Μάρτιος 2010), ανακήρυξε  επίτιμο...
Παρασκευή, 31 Δεκέμβριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίτιμος δημότης Μυστρά ο μητροπολίτης Σπάρτης

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 28/12, ο Δήμος Μυστρά υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Μάρτιος 2010), ανακήρυξε  επίτιμο δημότη του, τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.
 
Την όλη εκδήλωση παρουσίασε η κ. Πολυτίμη Πολυχρονάκου  η οποία αναφέρθηκε στο μεγάλο και θεμελιακό  έργο που έχει επιτευχθεί στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, από τον σεπτό ποιμενάρχη μας κατά την τριακονταετή  ποιμαντορία του.
 
Ανάλογες ήταν και οι ομιλίες αρχικά του δημάρχου κ. Δημήτρη Αποστολάκου  και στη συνέχεια του προέδρου του ΔΣ Μυστρά κ. Παναγιώτη Τσουρούνη.
 
Ακολούθησε η επίδοση αναμνηστικής πλακέτας στον τιμώμενο μητροπολίτη , αλλά και ειδικού διπλώματος στο οποίο αναγράφονταν τα εξής:
«Στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιον, ο οποίος χειρίζεται τα της Εκκλησίας με ευστάθεια και με πολλή σωφροσύνη κατευθύνει το πνευματικό ποίμνιο του Μυστρά, και ο οποίος είναι δυνατά μυημένος στα ιερά νάματα της Εκκλησίας, αυτό του αφιερώνουμε ως απόδειξη του προς Αυτόν μεγάλου μας σεβασμού, ανακηρύσσοντες Αυτόν Επίτιμον Δημότην του Ιστορικού Δήμου Μυστρά».
 
Κλείνοντας την πρώτη και τελευταία τελετή ανακήρυξης επίτιμου δημότη Μυστρά, ο κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε για την τιμή αυτή που του έγινε και δήλωσε ότι θα συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον να βρίσκεται κοντά στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του παλαιού και ιστορικού αυτού καποδιστριακού δήμου, που πλέον αποτελεί κομμάτι του.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti