Περιορισμένο ωράριο σε Μουσεία

«Βαρύ το πλήγμα για τον Τουρισμό»
Σάββατο, 01 Ιανουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Περιορισμένο ωράριο σε Μουσεία

Για ξεπερασμένες πολιτικές από την πλευρά κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού μίλησε ο λάκωνας βουλευτής της ΝΔ κ. Θανάσης Δαβάκης, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΠΟ για εφαρμογή περιορισμένου ωραρίου (8 το πρωί με 3 το μεσημέρι) σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας μας κατά τη χειμερινή περίοδο.
 
«Περιμένουμε ακόμα τον κ. υπουργό να κάνει πράξη τα όσα έχει κατά καιρούς εξαγγείλει για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς υπουργείου…δυστυχώς, η πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, για το χειμερινό ωράριο, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δαβάκης.
 
Σε συνέχεια των δηλώσεών του, ο λάκωνας βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη διεύρυνσης του χειμερινού ωραρίου τουλάχιστον για τα μεγάλα, σημαντικά και πολυθεματικά μουσεία της χώρας μας, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, ως χώροι που βρίσκονται σε βασικούς κόμβους εισόδου ή διαμονής τουριστών.
 
Αντιδιαστέλλοντας τη χώρας μας με την Ιταλία, στην οποία, όπως υπογράμμισε, εκεί προχωρούν σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, ανοίγουν νέους χώρους και διοργανώνουν νυχτερινές ξεναγήσεις, ο κ. Δαβάκης κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο να καταγράψει τους «δημοφιλείς» τουριστικά αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και εκεί να εφαρμόσει ένα διευρυμένο ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. «Έτσι οι επισκέπτες θα γνωρίζουν από πριν το ωράριο λειτουργίας τους και θα μπορούν έγκαιρα να προγραμματίσουν τις επισκέψεις τους», σημείωσε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι «οι διαφοροποιήσεις και η ασάφεια ως προς τις ημερομηνίες εφαρμογής διαφορετικών ωραρίων, μόνο σύγχυση προκαλούν και πλήττουν την τουριστική μας βιομηχανία».
 
Τέλος, ο κ. Δαβάκης καλεί τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο να μεριμνήσει ώστε να μην επαναληφθούν τα περσινά λυπηρά φαινόμενα που εξέθεσαν τη χώρα διεθνώς και να φροντίσει, από τώρα, για το απαραίτητο προσωπικό, εποχικό και μόνιμο (είτε μέσω ΑΣΕΠ, είτε μέσω μετατάξεων) που θα απασχοληθεί για την έναρξη εφαρμογής του θερινού ωραρίου.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti