Τα γεγονότα που σφράγισαν τη Λακωνία του 2010

Με την ανατολή του 2011 ο «Λακωνικός Τύπος» επιχειρεί την καθιερωμένη πλέον  ανασκόπηση του περασμένου έτους  με τις σημαντικότερες ειδήσεις,...
Σάββατο, 01 Ιανουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα γεγονότα που σφράγισαν τη Λακωνία του 2010

Με την ανατολή του 2011 ο «Λακωνικός Τύπος» επιχειρεί την καθιερωμένη πλέον  ανασκόπηση του περασμένου έτους  με τις σημαντικότερες ειδήσεις, όπως αυτές κατεγράφησαν στα πρωτοσέλιδά του

Ιανουάριος

12/1  «Μεγάλη δομική αλλαγή στα δύο επίπεδα αυτοδιοίκησης»: Ριζικές αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας επιφέρει το πρόγραμμα διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης», το οποίο τίθεται
 άμεσα σε δημόσια διαβούλευση.
15/1 «Εφ’ όλης της ύλης μιλά ο νέος δήμαρχος Γυθείου»: Θετικός  εμφανίστηκε ο κ. Συμεών Χατζηχαραλάμπους σε συνέντευξή του, σχετικά με την αντιμετώπιση της ελλιπούς αποκομιδής των απορριμμάτων, προσδοκώντας στην κοινή σύμπραξη της περιφέρειας, αλλά και  σε μια ορθολογική και τακτική περισυλλογή.
20/1 «Σε εξέλιξη το οδικό δίκτυο στην Πελοπόννησο»: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στον οδικό άξονα που ξεκινά από την Κόρινθο και φθάνει στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη, και έχει συνολικό μήκος 205 χλμ., με 24 κόμβους και 10 σήραγγες, ενώ αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το Σεπτέμβριο του 2012.
27/1 «Επίτιμος δημότης Σπαρτιατών ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος»: Φόρο τιμής απέτισε στο συμπατριώτη μας, ιστορικό και φιλόλογο κ. Σαράντο Καργάκο ο Δήμος Σπαρτιατών, για το δίτομο συγγραφικό του έργο «Ιστορία της αρχαίας Σπάρτης».

Φεβρουάριος

3/2 «Κεραυνός εν αιθρία ο θάνατος του “Κολοκοτρώνη”» Το χαμό ενός επιφανή λάκωνα θρηνεί η τοπική κοινωνία αλλά και η ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ, αφού πρόκειται για τον ακούραστο εργάτη της και θερμό πατριώτη Τάκη Νικολόπουλο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τρίτης 2/2 από συγγενείς του στο σπίτι του στη Σπάρτη.
5/2 «Αναθεωρούνται ΠΕΠ και περιφερειακός σχεδιασμός»: Ανυπαρξία σχεδιασμένης αναπτυξιακής στρατηγικής, καθυστερήσεις σε πληρωμές και εκταμιεύσεις πόρων και μεγάλες δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες συνθέτουν την εικόνα της περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με το νέο γενικό γραμματέα κ. Φώτη Χατζημιχάλη.
17/2 «Απόκριες και Κούλουμα στις πόλεις και τα χωριά μας»: Κόντρα σε κρύο και βροχή οι λάκωνες τηρώντας τις παραδόσεις τίμησαν δεόντως τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε γωνιά του νομού μας την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα.
20/2 «Στόχος ένοπλων ληστών και πάλι το Γεράκι»: Ανάστατη είναι η κοινωνία του Γερακίου από τη νέα ληστεία που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 18/2,  όταν δύο άγνωστοι  εισέβαλαν με κουκούλες στα γραφεία του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού, και με την απειλή όπλων ανάγκασαν την υπάλληλο να τους παραδώσει τα χρήματα που φυλάσσονταν εκεί και ανέρχονταν σε 55.000ευρώ.

Μάρτιος

4/3  «Άκαιρη και άστοχη η απομάκρυνσή της από τη διεύθυνση του ΙΝΕΒΙΠ»: Ο δήμαρχος Μυστρά κ. Δημήτρης Αποστολάκος, αναφερόμενος στην απομάκρυνση της καθηγήτριας κ. Γεωργίας Ξανθάκη-Καραμάνου από τη διεύθυνση του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού του Μυστρά, επισημαίνει ότι η παρουσία στη θέση αυτή, ενός ανθρώπου που μόχθησε και αγάπησε το Ινστιτούτο, αποτελούσε την καλύτερη εγγύηση για την αίσια ολοκλήρωσή του.
5/3 «Κ. Φούρκας: Στα χρόνια της εγκατάλειψης και της αποξένωσης ο νομός μας»: Δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί η απάντηση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στ. Στεφανίδη, κατά την οποία επιβεβαιώνεται και επισήμως η κατάργηση κλιμακίου αεροσκαφών στην Σπάρτη, για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, «λόγω προβλημάτων».
9/3 «Νέος δήμαρχος Σπαρτιατών ο Χρήστος Πατσιλίβας»: Μετά την παραίτηση του εκλεγμένου για δύο συνεχείς τετραετίες δημάρχου  Σαράντου Αντωνάκου, ο κ. Πατσιλίβας ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και συγκέντρωσε το σύνολο των ψήφων των 7 παρόντων συμβούλων της παράταξης του τέως δημάρχου.
12/3 «Αντικατάσταση γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα»:  Πραγματικότητα φαίνεται να γίνεται η κατασκευή της νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα, με αντικατάσταση της παλιάς μεταλλικής, ενώ με εισήγηση του νομάρχη κ. Κ. Φούρκα στο ΝΣ, εγκρίθηκε η ένταξη για χρηματοδότηση στους ΚΑΠ 2010 της ΝΑ, δυο απαραίτητων μελετών προκειμένου να καταστεί δυνατή,  η έναρξη των εργασιών κατασκευής του έργου.
31/3 «Τιμητική αναγνώριση από το Δήμο Σπαρτιατών»:  Επίτιμοι δημότες Σπάρτης ανακηρύχθηκαν, μέσω ειδικής τελετής στο Πνευματικό Κέντρο Σπάρτης, η τέως υπουργός Παιδείας και νυν ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Μαριέττα Γιαννάκου και οι ευεργέτες της πόλης μας  κ.κ. Ευστάθιος και Ματίνα Βαλιώτη.

Απρίλιος

7/4 «Σημαντική απώλεια για τον πολιτικό κόσμο»: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, ο πρώην πρωθυπουργός και ο μόνος λάκωνας που ανέβηκε στο σκαλοπάτι της πρωθυπουργίας Τζαννής Τζαννετάκης.
20/4  «“Στον αέρα” και οι λειτουργίες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου»: Με διακοπή της λειτουργίας του και αναστολή του εκπαιδευτικού έργου στις 22, 29 και 30 Απριλίου αλλά και με περαιτέρω κλιμάκωση της δράσης του «απειλεί» το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, λόγω ανακοίνωσης του ΥΠΕΠΘ για παύση όλων των εγκριτικών αποφάσεων πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος.
21/4 « Στη γειτονιά των αγγέλων ο σπαρτιατολάτρης Σ. Αντωνάκος» Τη μάχη με το θάνατο έχασε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, όπου μεταφέρθηκε λόγω δυσκολίας στην αναπνοή ο παραιτηθείς δήμαρχος Σπαρτιατών Σαράντος Αντωνάκος, 73 ετών.
24/4 «Στο πάνθεον των μεγάλων ανδρών ο Γ. Σαϊνόπουλος»: Λίγες ώρες πριν το ξημέρωμα της γιορτής του, απεβίωσε πλήρης ημερών στο Νοσοκομείο Σπάρτης ο Γεώργιος Σαϊνόπουλος, που το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με την πολιτική και πολιτιστική ιστορία της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής της.

Μάιος

4/5 «Στολίδι για τα Παπαδιάνικα το νέο δημαρχείο Ασωπού»: Σε μία λαμπρή τελετή εγκαινιάστηκε στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 25/4 στα Παπαδιάνικα, το νέο δημοτικό κτήριο-δημαρχείο του Δήμου Ασωπού.
19/5»Διέπρεψαν οι λάκωνες μαθητές στη Θ΄ Μαθητιάδα»:
Με μεγάλες επιτυχίες επέστρεψαν στη Σπάρτη οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου της πόλης μας που συμμετείχαν στο σημαντικό πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός, που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Πρώτη Σερρών από τις 7 έως τις 12 Μαΐου.
22/5  «Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα την απομόνωση της περιοχής»: Πάνδημη ήταν η συγκέντρωση-διαμαρτυρία κατά του χωροταξικού σχεδιασμού  του «Καλλικράτη» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15/5 στην πλατεία  Νεάπολης, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και των συλλογικών φορέων της περιοχής.
26/5 «Μαζί στον “Καλλικράτη” σε ενιαίο ορεινό δήμο»:  Με κοινό αίτημα την εξαίρεση από την προαναγγελθείσα συνένωσή τους στο δήμο Σπαρτιατών και τη διεκδίκηση ενός ενιαίου ορεινού δήμου,  ο Δήμος Οινούντος και  Κοινότητα Καρυών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ απέστειλαν σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ιούνιος

2/6 «Νέος πρόεδρος ΝΟΔΕ Λακωνίας  ο Γιάννης  Γρυπιώτης»: Εξήντα τρείς πρόεδροι Νομαρχιακών Οργανώσεων μεταξύ των οποίων και ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λακωνίας κ. Ιωάννης Γρυπιώτης εκλέχτηκαν από τον πρώτο γύρο των σχετικών εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.
4/6 «Δια στόματος Ρωμανιά η κοινωνική ασφάλιση»:  Άμεση ήταν η ανταπόκριση του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της πόλης μας στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου για ενημέρωση σχετικά με τις «επιπτώσεις των αλλαγών στο Ασφαλιστικό Σύστημα», από τον επιστημονικό σύμβουλο του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργο Ρωμανιά.
17/6 «“Κόλλησε” στο Νομαρχιακό Συμβούλιο η εγκατάσταση του δεματοποιητή»: Αρνητικά γνωμοδότησε το ΝΣ Λακωνίας στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δεματοποίηση-προσωρινή αποθήκευση σύμμεικτων αστικών λυμάτων στην περιοχή του ΧΑΔΑ του Δήμου Σπαρτιατών.

Ιούλιος

1/7 «Κινδυνεύουν με “λουκέτο” τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου»: Η Παιδεία απογυμνώνεται και η περιφέρεια έρχεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο του κοινωνικοοικονομικού μαρασμού, μετά την πρόταση της υπουργού Παιδείας, κ. Άννας Διαμαντοπούλου για δραστικό περιορισμό των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων με συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ή και σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ
8/7 «Διέπρεψαν στο Μπαχρέϊν οι αθλητές της Σπάρτης»: Με ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ταε Κβο Ντο και πολλές διακρίσεις, επέστρεψε η αποστολή της πόλης μας, από τους 44ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες,  που διεξήχθησαν από 28/6 έως 3/7 στο Μπαχρέϊν.
15/7 «Πέντε λακωνικά έργα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ»:  Ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης συμφώνησε με τους νομάρχες της περιφέρειας τις πρώτες εντάξεις έργων στους τομείς για τους οποίους υπάρχουν ήδη ανοικτές προσκλήσεις.
16/7 « Ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Σπάρτης»: Σάρκα και οστά παίρνει η προσπάθεια συμπολιτών μας να συμβάλουν μέσω της ίδρυσης ενός νέου ινστιτούτου στην τοπική ανάπτυξη.
27/7 «Πύρινη λαίλαπα σε Γερολιμένα και Μολάους»: Σειρά αλλεπάλληλων πυρκαγιών εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Λακωνία, κατακαίγοντας συνολικά 303 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης σε δύο δήμους του νομού μας.

Αύγουστος

17/8 «Ταχύτητες ανεβάζει ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη»: Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη, ενώ με τέσσερεις σήραγγες θα εξυπηρετούνται πλέον οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο.
19/8 « “Η ισχύς εν τη ενώσει” για την ελιά Μεσσηνίας – Λακωνίας»: Μετά την αποδοχή από την Μεσσηνία της επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτας της ελιάς Καλαμών στο νομό μας, και την ανάληψη του κόστους από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας προχωρά η ανάθεση της σχετικής μελέτης, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση και τη βελτίωση του προϊόντος.
21/8 «Στη “φάκα” της ΑΔ Λακωνίας αλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών»: Στη σύλληψη οκτώ ατόμων οδήγησε αστυνομική επιχείρηση της ΑΔ Λακωνίας που πραγματοποιήθηκε στις 19/8, στο πλαίσιο πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.
26/8 «Ο αριθμός των λακώνων συμβούλων σε περιφέρεια και δήμους»: Οκτώ μέλη από τη Λακωνία θα εκλέγονται για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, βάσει των αποφάσεων του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, με τα Δημοτικά Συμβούλια των νέων δήμων για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας να αποτελούνται από 41 μέλη για το Δήμο Σπάρτης, 27 για τον καθένα από τους δήμους Ευρώτα, Μονεμβασίας και Ανατολικής Μάνης, και 13 για το Δήμο Ελαφονήσου.
27/8 «Σε υψηλά επίπεδα κρατήθηκε η Νοσηλευτική Σπάρτης»: Περισσότεροι κατά 15.570 είναι φέτος οι εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΠ, ενώ από τους συνολικά 84.368 επιτυχόντες οι 535 προέρχονται από τα λύκεια της Λακωνίας. 

Σεπτέμβριος

2/9 «Τριάντα χρόνια επισκοπικής διακονίας»:  Στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Ιέρακος γιόρτασε και φέτος ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, την επέτειο εις επίσκοπον χειροτονίας του, η οποία συμπίπτει με την εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.
16/9 «Αισιόδοξα μηνύματα για έργα Πολιτισμού στο νομό μας»: Οριστική πλέον είναι η έναρξη της διαδικασίας για την εκπόνηση της μελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης στο «Χυμοφίξ» και πέραν της ενημέρωσης που παρείχε η ΝΑ Λακωνίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της προέδρου  του Ινστιτούτου Σπάρτης  με την γενική γραμματέα του ΥΠΠΟ, με στόχο την απόλυτη  διασφάλιση χρηματοδότησης της σχετικής μελέτης και μετά την κατάργηση της ΝΑ.
17/9  «Μεγάλη πυρκαγιά στο σκουπιδότοπο Αφυσσού»: Δεκαπέντε μέρες μετά την πρώτη φωτιά που ξέσπασε στο ΧΑΔΑ στις 31/8, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στο σημείο, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα τόσο στη γύρω περιοχή αλλά και ευρύτερα στη Σπάρτη.
28/9 « Πρώτος ο ιταλός Ιβάν Κουντίν»: Με μία άψογη διοργάνωση αντάξια των προσδοκιών και της ιστορίας του τόπου μας, η Σπάρτη έβαλε τη δική της σφραγίδα στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, αναβιώνοντας για 28η συνεχή χρονιά τον άθλο του Φειδιππίδη, μέσω του «Σπάρταθλον 2010».

Οκτώβριος
 
2/10 «Συνεχίζεται ο αγώνας για το Διοικητικό Πρωτοδικείο»: Αποφασισμένοι για τη δυναμική διεκδίκηση της ίδρυσης και λειτουργίας Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη, δηλώνουν οι δικηγόροι της πόλης μας, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Καστανίδη, που ανέτρεψαν το αισιόδοξο κλίμα.
9/10«Ο Δ. Δράκος πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Πελοποννήσου»: Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου, εξέφρασε ο πρόεδρος  της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Σπάρτη.
26/10 «Δεν ανακηρύχθηκε ο συνδυασμός “Σπάρτη Νέα Εποχή”»: Σοκ στο εκλογικό σώμα του τόπου και δη του νέου Δήμου Σπάρτης έχει προκαλέσει η απόφαση της μη ανακήρυξης της υποψηφιότητας του συνδυασμού «Σπάρτη Νέα Εποχή» του Κώστα Φούρκα από το Τριμελές Πρωτοδικείο Σπάρτης.  30/10 Με ομόφωνη απόφαση του Πρωτοδικείου Τρίπολης ανακηρύχθηκε τελικά ο συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου Σπάρτης Κώστα Φούρκα «Σπάρτη Νέα Εποχή».

Νοέμβριος

9/11 «“Καθάρισαν” Τριχείλης-Ψαρομμάτης-Ανδρεάκος»: Τρείς από τους πέντε νέους δήμους του νομού μας ανέδειξαν από την πρώτη Κυριακή 7/11 νέα δημοτική αρχή και ειδικότερα στο Δήμο Μονεμβασίας επικράτησε ο νυν δήμαρχος Ασωπού κ. Ηρακλής Τριχείλης με ποσοστό 57,2%, στο Δήμο Ελαφονήσου ο κ. Παναγιώτης Ψαρομμάτης με 55,15% και στο Δήμο Ανατολικής Μάνης ο νυν δήμαρχος Οιτύλου κ. Πέτρος Ανδρεάκος με ποσοστό 51,89%.
16/11« Πέτρος Τατούλης: Πρώτος αιρετός περιφερειάρχης»: Επισφραγίζοντας το αποτέλεσμα του α΄ γύρου, ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» εξελέγη περιφερειάρχης, αυξάνοντας το πλήθος των θετικών ψήφων κατά 10,82% σε σχέση με τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
16/11 «Νικητές του δεύτερου γύρου Στ. Αργειτάκος και Γ. Γρυπιώτης»: Με ποσοστό συμμετοχής στην κάλπη 33,65%, ο Δήμος Σπάρτης ανέδειξε νέο δήμαρχο τον κ. Σταύρο Αργειτάκο με 55,40%, ενώ στο Δήμο Ευρώτα επικράτησε  ο κ. Γιάννης Γρυπιώτης με διαφορά μόλις 11 ψήφων από τον κ. Φίλιππο Πήλιουρα.
23/11«Προς απόκτηση θαλασσίου πάρκου η Μονεμβάσια»: Στα θαλάσσια κουλουάρ του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιεία 2007-2013 βρίσκεται η Μονεμβάσια, με στόχο την απόκτηση τεχνητού υφάλου για τον εμπλουτισμό της ιχθυοπανίδας και την ανάδειξη καταδυτικού πάρκου.

Δεκέμβριος

9/12 «Προχωρά ο νέος ΠΕΣΔΑ για την Πελοπόννησο»: Το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου προς τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στους άξονες, τις διαχειριστικές ενότητες της περιφέρειας, αλλά και στο γεγονός ότι ο νέος ΠΕΣΔΑ θα εξειδικευτεί από το νέο αιρετό περιφερειάρχη.
11/12 «“Καλή χρονιά” με δεματοποιητές και κλείσιμο των ΧΑΔΑ»: Μετά και την έγκριση του νέου ΠΕΣΔΑ, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης στα γραφεία της ΤΕΔΚ Λακωνίας, ανακοίνωσε την άμεση λειτουργία του δεματοποιητή Μολάων με ταυτόχρονο κλείσιμο όλων των ΧΑΔΑ της συγκεκριμένης διαχειριστικής ενότητας.
17/12 «Η νομαρχία Λακωνίας έδωσε σκυτάλη στην Περιφέρεια»: Παρουσία του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και σύμφωνα με το εθιμοτυπικό, η αντιπεριφερειάρχης του νομού μας κ. Ντία Τζανετέα παρέλαβε τη σκυτάλη από τον νομάρχη κ. Κώστα Φούρκα, στην χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο.
24/12 «Νέα σελίδα στην Πελοπόννησο με υπογραφή Τατούλη»: Ενώπιον του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, ορκίστηκαν στις 22/12 στην Τρίπολη, ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Πελοποννήσου, οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι
30/12 «Στους δήμους τα χρέη των παράνομων ΧΑΔΑ»: Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με τη επιβολή προστίμων από την ΕΕ για τις παράνομες χωματερές της χώρας μας, προωθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα προβλέπεται συνυπευθυνότητα, ώστε τα πρόστιμα να μεταφέρονται στους δήμους και να εξοφλούνται μέσω παρακράτησης πόρων που προορίζονταν γι’ αυτούς.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti