Παράταση έως 29 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Tzakas
Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2022 13:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράταση έως 29 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Με επίσημη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε πως δίνεται παράταση έως τις 29 Ιουλίου για τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που εξέπνεε στις 30 Ιουνίου.

Το ενδεχόμενο να δοθεί νέα διορία στις δηλώσεις συζητούνταν εδώ και μέρες έτσι το πρωί της Πέμπτης 23/6 έγινε επίσημο. Η παράταση που δόθηκε, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, είναι έως τις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15:00. Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογικές δηλώσεις είναι συνδεδεμένες και με το Fuel Pass 2, αφού για να υποβάλει κάποιος αίτημα για τη νέα επιδότηση στα καύσιμα, θα πρέπει να έχει καταθέσει φορολογική δήλωση, μιας και το εισοδηματικό κριτήριο των 30.000 ευρώ αφορά στα εισοδήματα του 2021.

«Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022, η χρονική αυτή παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Παρόλο που δίνεται παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, δεν συμβαίνει το ίδιο και για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί ως τις 29 Ιουλίου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti