Το καλύτερο μήνυμα για ισότιμη εκπαίδευση εστάλη από Σπαρτιάτη μαθητή

Πρώτο βραβείο για τον Ηλ. Αραχωβίτη σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό του ΟΗΕ

Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2022 13:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το καλύτερο μήνυμα για ισότιμη εκπαίδευση εστάλη από Σπαρτιάτη μαθητή

Ένας μαθητής της 1ης τάξης του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης ήταν αυτός που πρωτοτύπησε και τελικά ξεχώρισε στον 25ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με θέμα «Η Εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει». Ο λόγος για τον Ηλία Αραχωβίτη που κατέλαβε την πρώτη θέση στη μαθητική δράση, η οποία πρεσβεύει την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, μέσα από την ισότητα και την ελευθερία, πέρα από διαχωρισμούς και ανισότητες, στη σχολική κοινότητα. Ο νεαρός είναι γιος του βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργού κ. Σταύρου Αραχωβίτη.

«Σε ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σου στον Διαγωνισμό και το μήνυμα που έστειλες με το έργο σου για την ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στο σχολείο και τη διασφάλιση της εκπαίδευσης για τα παιδιά πρόσφυγες», αναφέρεται στον σχετικό τίτλο-βεβαίωση για το βραβείο του Σπαρτιάτη μαθητή.

Τα μέλη της Επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού, που αποτελείται από εκπροσώπους του Γραφείου Συνεργασίας της UNICEF στην Ελλάδα, του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, του Πανελληνίου Δικτύου για το θέατρο στην εκπαίδευση και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, αξιολόγησαν 850 συμμετοχές, βραβεύοντας την καλύτερη ενημερωτική εκστρατεία.

Ο 25ος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας κάλεσε τα παιδιά να σκεφτούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να σχεδιάσουν και να διεκδικήσουν τα ίδια το δικαίωμά τους στο σχολείο. Να γίνουν οι δημιουργοί και διαφημιστές μιας ενημερωτικής εκστρατείας για ένα σχολείο που να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλα τα παιδιά. Όταν τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να φωνάξουν για τα ίδια και τους συνομήλικούς τους «το σχολείο δεν μπορεί να περιμένει», διαλέγουν που να απευθύνουν το μήνυμά τους...

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti