Ο «χάρτης» του East Med στον Δήμο Σπάρτης

Διορθωμένη η ζώνη διέλευσης

Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2022 12:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο «χάρτης» του East Med στον Δήμο Σπάρτης

Μέχρι την Παρασκευή 24/6 θα λειτουργεί στο παλαιό Δημαρχείο Σπάρτης (κεντρική πλατεία) το γραφείο κτηματογράφησης για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου East Med. Με ωράριο 9:00 πμ ως 3:00 μμ, παρέχεται στους πολίτες ενημέρωση για την ακριβή πορεία του χερσαίου τμήματος της υποδομής, που θα διέρχεται από περιοχές της Λακωνίας, μεταξύ των οποίων και κοινότητες του Δ. Σπάρτης.

Σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς, ο αγωγός East Med θα διέλθει -σύμφωνα με νεότερη αναθεωρημένη ανακοίνωση του Δ. Σπάρτης- από τις Τοπικές Κοινότητες: Αγίων Αναργύρων, Γκοριτσάς, Χρυσάφων, Αφυσσού, Θεολόγου, Βουτιάνων, Σελλασίας, Σουστιάνων, Βορδόνιας, Καστορείου, Αλευρούς, Περιβολίων, Πελλάνας, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγόριανης και Λογκανίκου.

Στο γραφείο κτηματογράφησης Δ. Σπάρτης -το οποίο σημειωτέον δεν έχει σχέση και σύνδεση με το Κτηματολόγιο- οι ιδιοκτήτες εκτάσεων έχουν την ευκαιρία να λάβουν γνώση των αρχικών κτηματολογικών διαγραμμάτων της ζώνης διέλευσης του αγωγού και να συνεργαστούν με τους υπεύθυνους της μελετητικής εταιρείας, συμπληρώνοντας το έντυπο δήλωσης ιδιοκτησίας και προσκομίζοντας αντίγραφα τίτλων της ιδιοκτησίας τους καθώς και κάθε σχετική πρόσθετη πληροφορία.

Η ανάδοχος εταιρεία έχει αναλάβει τη σύνταξη των σχετικών κτηματολογικών διαγραμμάτων για το χερσαίο τμήμα του έργου από τη Λακωνία έως και τη Θεσπρωτία. Στο πλαίσιο της υπό εκπόνηση κτηματολογικής μελέτης για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου, οι πολίτες οι οποίοι έχουν έννομο συμφέρον -εφόσον οι ιδιοκτησίες τους επηρεάζονται από τη ζώνη διέλευσης του αγωγού- καλούνται να απευθυνθούν στα γραφεία κτηματογράφησης των Δήμων Μονεμβασίας, Ευρώτα και Σπάρτης.

Ο διασυνδετήριος αγωγός Eastern Mediterranean (EastMed) έχει ως στόχο την απευθείας μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Φυσικού Αερίου, μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας.

Το χερσαίο τμήμα του αγωγού στην Ελλάδα αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία αγωγού φυσικού αερίου και των συνοδευτικών του εγκαταστάσεων, που θα εκτείνεται σε μήκος σχεδόν 555 χιλιομέτρων, με αφετηρία τον οικισμό Άγιος Φωκάς Μονεμβασίας στη  Λακωνία και κατάληξη το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας, όπου προβλέπεται να συνδεθεί με το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού «Ποσειδών».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti