Εορτάστηκε και στη Σπάρτη η Ημέρα Αποστράτων της ΕΛΑΣ (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2022 12:18 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτάστηκε και στη Σπάρτη η Ημέρα Αποστράτων της ΕΛΑΣ (ΦΩΤΟ)

Η Κυριακή των Αγ. Πάντων έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για μια ημέρα με συμβολικό χαρακτήρα, η οποία θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής κι αναγνώρισης του ρόλου και της προσφοράς των αποστράτων αστυνομικών στη διαμόρφωση της διαχρονικής εικόνας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη Σπάρτη, ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/6 στον Μητροπολιτικό ΙΝ  Ευαγγελιστρίας, παρουσία επισήμων προσκεκλημένων και τη συμμετοχή των εν ενεργεία και εν αποστρατεία εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας της Λακωνίας.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, η αντιδήμαρχος Σπάρτης Γεωργία Ζαχαράκη, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παναγιώτης Γιάννου, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λακωνίας Πύραρχος Αλέξανδρος Μαυραγάνης, εκπρόσωπος του στρατιωτικού διοικητή του ΚΕΕΜ Σπάρτης,  ο  πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λακωνίας Δημήτριος Μιχαλάκος, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων πολιτικών Υπαλλήλων Χαρίλαος Ξερούλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λακωνίας Αγγελής Κουτσομιχάλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Διεύθυνσης Λακωνίας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Δημήτριος Κουβούσης, καθώς και διοικητές των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε στο ξενοδοχείο «Μενελάϊον αναγνώσθηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από την Υπαστυνόμο, Βασιλική Σίδερη,  ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λακωνίας, Παναγιώτης  Λιάσκος. Επίσης, τιμήθηκε με «εύφημο μνεία» ο πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης, Νικόλαος Δερμάτης, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νεάπολης Βοιών, για την πράξη αυτοθυσίας που επέδειξε, όταν στις 25/7/2021 στην παραλία της Νεάπολης -ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας- διέσωσε λουόμενη γυναίκα από πνιγμό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti