Κλείνουν σήμερα οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2022 11:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κλείνουν σήμερα οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Έως σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού για τη σεζόν 2022-2023.

Ήδη, οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 370.000 με τη ζήτηση να είναι υπερδιπλάσια από τις επιταγές που υπάρχουν, ενώ όπως δήλωσε ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, εφόσον κριθεί αναγκαίο θα δοθεί παράταση.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 5 εκ. ευρώ σε σχέση με το πρόγραμμα της περιόδου 2021-2022. Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5-12% σε ξενοδοχεία και 3-8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή. Επιπλέον, για τον μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως και πέρυσι, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Σημειώνεται πως η αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti