Τομή για τη νοτιοανατολική Λακωνία ο αξονικός στο Νοσοκομείο Μολάων

Σε λειτουργία τέθηκε το υπερσύγχρονο μηχάνημα - Τέλος στην ταλαιπωρία και δέσμευση ασθενοφόρων για εξετάσεις στη Σπάρτη

Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2022 19:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τομή για τη νοτιοανατολική Λακωνία ο αξονικός στο Νοσοκομείο Μολάων

Ένα διεκδικούμενο αίτημα δεκαετιών στον τομέα της Υγείας, που στην πορεία του χρόνου έμοιαζε να έχει καταστεί «άπιαστο» όνειρο για την κοινωνία των Μολάων και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Λακωνίας, πήρε «σάρκα κι οστά». Η απόκτηση και λειτουργία υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Μολάων αποτελεί πλέον πραγματικότητα, ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια εντατικών προσπαθειών, διεργασιών και κομβικών αποφάσεων από μέρους της διοίκησης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συναρμόδιων φορέων.

Μετά την αρχική έγκριση της προμήθειας της συσκευής, μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα δια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συντελέσθηκε τον Νοέμβριο του 2020, 19 μήνες αργότερα ήρθε η απόκτηση του αξονικού, αξίας 300.000 ευρώ, ενώ άμεσα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες  εγκατάστασης και το ιατρικό όργανο τέθηκε σε λειτουργία. Παράλληλα, η διαμόρφωση της ειδικής αίθουσας όπου τοποθετήθηκε ο τομογράφος, κόστους 30.000 ευρώ, υλοποιήθηκε μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Κορωνιός: «Ιστορική στιγμή»
Korwnios aksonikos «Ακολουθώντας πιστά τον στρατηγικό μας προγραμματισμό, με σωστή προετοιμασία, σκληρή προσπάθεια, επιμονή και εργατικότητα, υλοποιήσαμε μόλις σε 24 μήνες, ένα εμβληματικό έργο στην ιστορία του Νοσοκομείου Μολάων», δηλώνει ο διοικητής της μονάδας κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός και προσθέτει: «Ξεπερνώντας γραφειοκρατικά και παντός είδους εμπόδια, αποκτήσαμε και θέσαμε σε λειτουργία τον υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο 16 τομών, ο οποίος έρχεται να ικανοποιήσει μια πάγια και επιτακτική ανάγκη για την υγεία των κατοίκων ολόκληρης της νοτιοανατολικής Λακωνίας», τονίζοντας πως «πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τη μονάδα».

Η λειτουργία του αξονικού τομογράφου προσδοκάται πως θα καλύψει δυσλειτουργίες που είχαν σημαντική επίπτωση στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, θα διευκολύνει το έργο του προσωπικού και θα αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας της μονάδας. Ειδικότερα, διαγνωστικές εξετάσεις που απαιτούσαν την διακομιδή των ασθενών στη Σπάρτη και χρειάζονταν αρκετές ώρες για να διενεργηθούν, θα ολοκληρώνονται πλέον σε διάστημα λίγων λεπτών. «Με τη δυνατότητα αυτή, μειώνεται η ταλαιπωρία των ασθενών, η επιβάρυνση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ -αυξάνοντας τη διαθεσιμότητά τους για τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά- και αναβαθμίζεται συνολικά η παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών του νοσοκομείου μας», παρατηρεί ο κ. Κορωνιός.

Ο επικεφαλής της -δεύτερης τη τάξει- νοσηλευτικής μονάδας της Λακωνίας κατακλείει τον λόγο του, υπογραμμίζοντας: «Έχοντας αναβαθμίσει ολοκληρωτικά τη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων σε δύο μόλις χρόνια, με πλάνο και σκληρή δουλειά. Συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να παρέχουμε στους κατοίκους της νοτιοανατολικής Λακωνίας την ποιότητα υπηρεσιών υγείας που τους αξίζει».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti