«Τρέχουν» έργα στην Κοινότητα Μυστρά

Οι ολοκληρωμένες και οι εν εξελίξει παρεμβάσεις

Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2022 11:09 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Τρέχουν» έργα  στην Κοινότητα Μυστρά

Αυτοψία σε σειρά έργων που υλοποιούνται στην Τοπική Κοινότητα Μυστρά πραγματοποίησε ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γεωργία Ζαχαράκη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μυστρά Δημήτριο Σκρουμπέλο. 

Τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου «Βελτίωσης ύδρευσης Μυστρά», συνολικού προϋπολογισμού 575.000€ που εκτελείται από τη ΔΕΥΑ Σπάρτης και αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Το έργο, που βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης, μελετήθηκε και εντάχθηκε κατά την προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο του Ευ.  Βαλιώτη στις 22/11/2018 στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», δημοπρατήθηκε στις 30/8/19, ενώ η σύμβαση υπογράφτηκε στις 16/10/20. Μέχρι σήμερα έχει αποπερατωθεί το 80% του έργου. 

Ακόμα, έγινε γνωστό πως περαιώθηκαν η ασφαλτόστρωση στο δημοτικό πάρκινγκ στο κέντρο του Μυστρά, η πλήρης αποκατάσταση – ασφαλτόστρωση του δρόμου από τον Μυστρά προς τον οικισμό της Ταϋγέτης σε μήκος 1 χιλιομέτρου, όπως και οι τσιμεντοστρώσεις στον οικισμό Πικουλιανίκων και στην αγροτική οδοποιία της ΤΚ Μυστρά.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε κατά την επιθεώρηση από τους εκπροσώπους του Δ. Σπάρτης:
- Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διευθέτησης όμβριων υδάτων στο δρόμο προς οικισμό Βλαχοχωρίου και την Τ.Κ Μυστρά και αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η τσιμεντόστρωση –ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τον οικισμό σε μήκος 400 μ.
- Ολοκληρώθηκε η κατασκευή τοιχοποιίας (μαντρότοιχου) στην είσοδο του κοιμητηρίου των Πικουλιανίκων.
- Ολοκληρώθηκε η κατασκευή κλειστού κυκλώματος άρδευσης στο Μυστρά όπου θα εξυπηρετεί 12 παροχές και είναι σε εξέλιξη η κατασκευή κλειστού κυκλώματος άρδευσης που θα εξυπηρετεί άλλες 8 παροχές.
- Ολοκληρώθηκε η επέκταση ηλεκτροφωτισμού στην ΤΚ Μυστρά με 8 ξύλινους στύλους και παραδίδεται σύντομα το έργο μεταφοράς  4 στύλων λόγω επικινδυνότητας.
- Έχει δημοπρατηθεί το έργο συντήρησης – στεγανοποίησης δεξαμενής άρδευσης στο Μυστρά ύψους 20.000€ και θα εκτελεστεί άμεσα.
- Έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης πρανών στα Πικουλιάνικα ύψους 20.000€ και σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του.

Τέλος, άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν και δύο αντιπλημμυρικά έργα - αποκατάστασης ζημιών από την κακοκαιρία «Ζορμπάς» τα οποία χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti