Στ. Αραχωβίτης: «Επικίνδυνες δραστηριότητες εντός του Λακωνικού Κόλπου»

Τρίτη, 24 Μάιος 2022 11:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στ. Αραχωβίτης: «Επικίνδυνες δραστηριότητες εντός του Λακωνικού Κόλπου»

Την περίεργη κι ενδεχομένως επικίνδυνη κατάσταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον Λακωνικό Κόλπο, με την κίνηση μεγάλων φορτηγών πλοίων -στην πλειοψηφία τους τύπου μεταφοράς χημικών και πετρελαιοειδών- έφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης. «Το περίεργο και συνάμα ανησυχητικό είναι ότι εστιάζοντας στα σκάφη αυτά, παρατηρείται ότι, δίπλα στο μεγάλο σκάφος βρίσκεται σε επαφή ένα δεύτερο σκάφος, μικρότερου εκτοπίσματος. Η επαφή των δύο πλοίων διαρκεί μερικές ώρες, ενώ παραμένει άγνωστο ποιες εργασίες πραγματοποιούνται κατά τις ώρες αυτές», σημειώνει ο κ. Αραχωβίτης.

«Δεδομένου ότι ο Λακωνικός Κόλπος είναι ένας πολύ κλειστός κόλπος και ιδιαίτερα ευαίσθητος περιβαλλοντικά και τα συγκεκριμένα πλοία παραμένουν για αρκετές ώρες χωρίς προφανή λόγο εκεί, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα που το Υπουργείο Ναυτιλίας οφείλει να απαντήσει, ειδικά ενόψει και της τουριστικής περιόδου», τονίζει ο βουλευτής και στη συνέχεια ρωτά:
«-Τι είδους δραστηριότητες πραγματοποιούνται από τα σκάφη που εισέρχονται εντός του Λακωνικού Κόλπου;
- Πόσο ασφαλείς για το οικοσύστημα του Λακωνικού Κόλπου είναι αυτές οι δραστηριότητες;
- Ποια υπηρεσία ελέγχει το είδος, τη νομιμότητα και την ασφάλεια των δραστηριοτήτων αυτών;
- Τι προτίθεται να κάνει σε επίπεδο νομοθετικής ρύθμισης ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα που θα καταστρέψει το μοναδικό περιβαλλοντικό, τουριστικό και κοινωνικό οικοσύστημα της Λακωνίας;»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti