«Χέρια καθαρά» και στην Ελαφόνησο

Δράση του Κέντρο Κοινότητας Δ. Σπάρτης

Τρίτη, 24 Μάιος 2022 08:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Χέρια καθαρά» και στην Ελαφόνησο

Στο Νηπιαγωγείο Ελαφονήσου βρέθηκε στις 18 Μαΐου η Κινητή Μονάδα του  Κέντρου Κοινότητας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης, υλοποιώντας δράση με θέμα «Χέρια καθαρά».

Η κοινωνική λειτουργός της μονάδας, μέσα από παιχνίδι και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες, έμαθε στους μαθητές την ανάγκη τα «χεράκια» να είναι καθαρά και φροντισμένα, καθώς επίσης ότι το πλύσιμο των χεριών είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προστασίας από τις ιώσεις. 

Θέλοντας να τονίσει την έννοια της δράσης, η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας Δ.  Σπάρτης, παρείχε στους μαθητές ατομικά πακέτα με αντισηπτικά μαντηλάκια, ενημερωτικά φυλλάδια, καθώς κι ένα παραμύθι με θέμα τα καθαρά χέρια. Επίσης δόθηκαν χυμοί σε ατομική συσκευασία σε όλα τα παιδιά.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γεωργία Ζαχαράκη –Αναστασοπούλου δήλωσε: «Η δράση έχει ξεκινήσει και υλοποιείται στο Δήμο Σπάρτης από 13 Απριλίου 2022, ενώ προβλέπεται να ολοκληρωθεί τέλος Μαΐου. Θέλω να ευχαριστήσω το Νηπιαγωγείο αλλά και τον Δήμο Ελαφονήσου για την άψογη συνεργασία, η οποία θεωρώ πως έφερε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους μαθητές του. Τα χαμόγελα των παιδιών είναι -και θα είναι- για εμάς πάντα η μεγαλύτερη πρόκληση. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με το επιστημονικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας, αλλά και του Κέντρου Κοινότητας, παρέχοντας υπηρεσίες πάντα με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti