Αποχαιρετά τον Καθηγητή Πίκουλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά

Τρίτη, 17 Μάιος 2022 10:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποχαιρετά τον Καθηγητή Πίκουλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά

Ύστερα από την είδηση του θανάτου τού Καθηγητή Γιάννη Α. Πίκουλα, το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά αποχαιρετά με ιδιαίτερη θλίψη τον αείμνηστο πανεπιστημιακό. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον Καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννη Α. Πίκουλα. 

Αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη στον τόπο μας, ο Γιάννης Πίκουλας είχε -μεταξύ άλλων- συνδράμει ενεργά στις πολυετείς πρωτοβουλίες μας για την ανάδειξη και διάσωση του διάσημου γεφυριού του Κόπανου, συμμετέχοντας με ενθουσιασμό στην επιστημονική ημερίδα που είχε διοργανώσει για το σκοπό αυτό ο Σύλλογός μας το 2015. Για την καθοδήγηση και την συνδρομή του στο έργο μας, είχε τιμηθεί τότε από το Δ.Σ. του Συλλόγου.
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο, Ελένη Κουρίνου, στην οικογένεια και τους οικείους του.  Κύριε Καθηγητά, ήταν τιμή για εμάς και τους συγχωριανούς μας η γνωριμία και η συνεργασία μας».

Εξάλλου, σε προσωπική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον χαμό του Ι. Πίκουλα, ο πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, Νίκος Ι. Καρμοίρης, έγραψε:

«“Γιάννης”, μου είχε πει, “όχι Ιωάννης”!  Ο Γιάννης Πίκουλας ήταν Δάσκαλος. Όχι μόνο για τις γνώσεις του και τον τρόπο που τις μετέδιδε, αλλά κυρίως για τον ισότιμο τρόπο, τον σεβασμό, την ταπεινότητα και την αγάπη με τα οποία αντιμετώπιζε τους νεαρούς επιστήμονες· παράδειγμα σπάνιου ήθους στην επιστημονική κοινότητα. Παράδειγμα ζωής για εμένα. Τον γνώρισα γύρω στα 25 μου, στο ξεκίνημά μου -με μηδενικό επιστημονικό υπόβαθρο. Είχα επικοινωνήσει τότε μαζί του για να του προτείνω να συμμετάσχει σε μία ημερίδα που επρόκειτο να διοργανώσω στην Σπάρτη. Κι όχι μόνο δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά με αγκάλιασε, συμβουλεύοντας και καθοδηγώντας με.   

Στο καλό, Κύριε Καθηγητά. Ήταν τιμή μου η γνωριμία μας. Θα σας θυμάμαι με αγάπη και σεβασμό, και θα βαδίζω στο παράδειγμά σας…».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti