Άρχισε η αποκατάσταση της Κύπρου στη Σπάρτη

Δρομολογείται η υδροδότηση στην Κουμουστά

Δευτέρα, 16 Μάιος 2022 12:55 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άρχισε η αποκατάσταση της Κύπρου στη Σπάρτη

Στον δρόμο της υλοποίησης βρίσκονται δύο σημαντικές τεχνικές παρεμβάσεις σε Σπάρτη και Φάριδα, όπως γνωστοποίησε η ΔΕΥΑ Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, επί της πολύπαθης οδού Κύπρου και στα τμήματα όπου κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, ξεκίνησαν οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση της οδού. «Η υπηρεσία μας, με ίδιους πόρους, μερίμνησε ώστε η αποκατάσταση της οδού να μη γίνει μόνο στο σκάμμα της αποχέτευσης αλλά σε όλο το πλάτος της οδού», επισημαίνει η ΔΕΥΑΣ και προσθέτει: «Ευελπιστούμε όταν δοθεί λύση και με τα υπόλοιπα τμήματα που έχουν αποκαλυφθεί σημαντικές αρχαιότητες και ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο που θωρακίζει την πόλη της Σπάρτης από ενδεχόμενες πλημμύρες να μπορέσουμε να επιτύχουμε την πλήρη αποκατάσταση της οδού σε όλο το πλάτος και σε όλο το μήκος της περιοχής κατασκευής του έργου επί της οδού Κύπρου».

Τέλος, η Υπηρεσία, με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστεί «τους κατοίκους της περιοχής επέμβασης για την υπομονή που επέδειξαν όλο το αυτό το διάστημα, κατανοώντας τις δυσκολίες που ανέκυψαν κατά την κατασκευή του σημαντικού αυτού έργου».

Εξάλλου, η ΔΕΥΑΣ, αξιοποιώντας πληροφορίες κατοίκων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής της Κουμουστάς ΔΕ Φάριδος μπόρεσε να αξιοποιήσει μια πηγή στην πλαγιά του Ταϋγέτου και, μέσω ενός δικτύου 3,5 χλμ. που χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους, να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα επάρκειας τροφοδοσίας της δεξαμενής του οικισμού που τα τελευταία χρόνια είχε γίνει πολύ έντονο. «Εννοείται, βέβαια, ότι η πηγή ελέγχθηκε και το νερό είναι κατάλληλο για οικιακή χρήση», διευκρινίζει η ΔΕΥΑΣ.

Η Υπηρεσία ευχαριστεί όλους όσοι «συνέδραμαν στη προσπάθεια αυτή και με τον τρόπο αυτό να παρακινήσουμε, αν θέλετε, τους συμπολίτες μας που γνωρίζουν, να αξιοποιήσουμε και άλλες πηγές συνδράμοντας με αυτό τον τρόπο τόσο στην επάρκεια τροφοδοσίας πόσιμου νερού αλλά και ταυτόχρονα να επιτύχουμε την μείωση της δαπάνης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που έχει πλήξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μια πληττόμενη επιχείρηση και μάλιστα κοινωφελούς χαρακτήρα είναι και η ΔΕΥΑ Σπάρτης όπου το κόστος προμήθειας ενέργειας για την λειτουργία των αντλιοστασίων ύδρευσης (πάνω από 90 στο δήμο μας) και αποχέτευσης έχει εκτοξευθεί. Ευελπιστούμε στην πολύτιμη βοήθεια σας».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti