Αύξηση 12,1% στις τιμές ελαιολάδου

Τον Απρίλιο

Σάββατο, 14 Μάιος 2022 17:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αύξηση 12,1% στις τιμές ελαιολάδου

Μεταβολές στις τιμές παραγωγού για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παρουσιάστηκαν τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, με την Ελλάδα και την Ισπανία να σημειώνουν αύξηση, ενώ πτώση εμφανίζει η Ιταλία. 

Ειδικότερα, τα στοιχεία για τα δεδομένα των τιμών παραγωγών για την περίοδο από 18 έως 24 Απριλίου 2022 για τις κύριες ευρωπαϊκές χώρες στην παραγωγή ελαιολάδου (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία) έδωσε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC). Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι τιμές στην Ελλάδα από τις 18 έως τις 24 Απριλίου 2022 διαμορφώθηκαν στα 3,25 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας αύξηση 12,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου καλλιεργητικού έτους.

Οι τιμές παραγωγού στην Ισπανία από τις 18 έως τις 24 Απριλίου 2022 ήταν 3,44 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας αύξηση 12,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου καλλιεργητικού έτους. Στην Ιταλία, οι τιμές παραγωγού διαμορφώθηκαν στα 4,30 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας πτώση 7,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti