«Συζητάμε τη στρατηγική του Δ. Ευρώτα να μετατραπεί σε ακόμη πιο Έξυπνο Δήμο»

Tzakas

Συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη με τον δήμαρχο Δ. Βέρδο στη Σκάλα

Τρίτη, 26 Απρίλιος 2022 17:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Συζητάμε τη στρατηγική του Δ. Ευρώτα να μετατραπεί σε ακόμη πιο Έξυπνο Δήμο»

Με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος βρέθηκε τις μέρες του Πάσχα στον τόπο καταγωγής του, τις Κροκεές, συναντήθηκε την Τρίτη 26/4  δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία διεξήχθη στο Δημαρχείο Ευρώτα στη Σκάλα, τέθηκαν το ζήτημα της αναβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών και η στρατηγική του δήμου για περαιτέρω χρήση ψηφιακών τεχνολογιών.

Καλωσορίζοντας τον υπουργό, ο κ. Βέρδος εξέφρασε τη χαρά του, χαρακτηρίζοντας τον κ. Πιερρακάκη ως «έναν από τους καλύτερους υπουργούς της κυβέρνησης, ο οποίος έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απλοποιώντας πολλές υπηρεσίες μέσω του gov.gr.» Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ευρώτα, «εμάς στον δήμο μας έχει βοηθήσει τα μέγιστα και σήμερα η ατζέντα μας είναι πως μπορούμε να πάμε τον δήμο ένα βήμα πιο πέρα, με τα smart cities, στα οποία έχει ενταχθεί ο Δήμος Ευρώτα με το ποσό τον 500 χιλ. ευρώ.

Επιπλέον και χάρη στον κ. Πιερρακάκη, ο Δήμος Ευρώτα επιλέχθηκε ανάμεσα στους πρώτους 38 Δήμους που εφαρμόζουν πιλοτικά το mykeplive, δηλαδή την εξυπηρέτηση από ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψη.»

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στον Δήμο Ευρώτα, στη Σκάλα, με τον αγαπητό δήμαρχο, τον Δήμο Βέρδο. Να πω ότι η καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από τις Κροκεές (…). Είναι ένα μέρος που το αγαπούμε πάρα πολύ και ερχόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε.

Φυσικά εδώ έχουμε να συζητήσουμε με τον δήμαρχο τα της δουλειάς. Το θέμα των Έξυπνων Πόλεων είναι κάτι το οποίο αφορά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο χρηματοδοτεί όλους τους δήμους με συνολικά 320 εκατ. ευρώ για να προβούν με δικά τους σχέδια στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Σήμερα με τον δήμαρχο, πέρα από τα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, τα οποία είναι συνολικότερα -προφανώς- από τα ψηφιακά, τα οποία θα συζητήσουμε, θα μιλήσουμε και για το θέμα αυτού του συγκεκριμένου project, δηλαδή τη στρατηγική του Δήμου Ευρώτα για να μετατραπεί σε έναν ακόμη πιο Έξυπνο Δήμο.»

Στη συνέχεια ο δήμαρχος παρέδωσε στον υπουργό τιμητική πλακέτα για την μεγάλη προσφορά του προς τον Δήμο Ευρώτα, καθώς και ειδικές εκδόσεις ιστορικού περιεχόμενου για τον δήμο. Ο υπουργός ξεναγήθηκε, επίσης, στους χώρους του δημαρχείου, ανταλλάσσοντας ευχές με τους υπαλλήλους.

Να σημειωθεί ότι τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποδέχθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Πολολός, οι αντιδήμαρχοι Νικόλαος Γεωργοστάθης και Βασίλειος Μπόλλας, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Κροκεών, Αλέξανδρος Σταματάκος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών