Η κορύφωση του Θείου Δράματος και Πάσχα στο Γύθειο

Tzakas

Κανονικά η συνάντηση των Επιταφίων της πόλης

Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2022 13:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η κορύφωση του Θείου Δράματος και Πάσχα στο Γύθειο

Σε κλίμα κατάνυξης, με δέουσα μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια, θα εορταστεί και φέτος το Πάσχα στον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Αύριο Μεγάλη Παρασκευή (22/4) στις 8:00 πμ θα τελεστεί η ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και ο εσπερινός της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γυθείου. Ακολούθως, στις 7:00 μμ θα ξεκινήσει η ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, ενώ στις 9:30΄ μμ στον χώρο του Ηρώου στο Γύθειο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Επιταφίων των ναών της πόλης.

Το Μ. Σάββατο (23/4) στις 11:00 μμ οι καμπάνες θα σημάνουν την έναρξη της ακολουθίας της Παννυχίδος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ενώ τα μεσάνυχτα η τελετή της Ανάστασης θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία Γυθείου (πλατεία Μαυρομιχάλη).

Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα (24/4) στις 7:00 μμ θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αγάπης και της εορτής του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Τη Δευτέρα του Πάσχα (25/4) στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου θα τελεστούν ο όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Μάνης κ. Χρυοστόμου Γ΄. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στους δρόμους του Γυθείου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών