Ο Δ. Σπάρτης συμβάλει στη σχολική ετοιμότητα των μαθητών Α/Θμιας Εκπαίδευσης

Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2022 11:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Δ. Σπάρτης συμβάλει στη σχολική ετοιμότητα των μαθητών Α/Θμιας Εκπαίδευσης

Το Αυτ. Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού  του Δήμου Σπάρτης  θέλοντας να συνεισφέρει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του, με την υποστήριξη της Α΄/θμιας εκπαίδευσης και σε συνεργασία με το Κέντρο Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη», παρέχει τη δωρεάν δυνατότητα αξιολόγησης σχολικής ετοιμότητας στα παιδιά του δήμου για την είσοδό τους στο Δημοτικό Σχολείο.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος της διαρκούς προσπάθειας του Δήμου Σπάρτης  για την κάλυψη και αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών των δημοτών μας με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Η δράση αυτή απευθύνεται  σε παιδιά ηλικίας από 5,2 έως 6,2 ετών.

Σκοπός της είναι να ελέγξει κατά πόσο το παιδί έχει τις ικανότητες και την ωριμότητα που χρειάζεται να παρακολουθήσει με επιτυχία και χωρίς δυσκολίες το Δημοτικό Σχολείο. Έχει προταθεί από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία να γίνεται προληπτικά στα παιδιά πριν φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού.
Η Δοκιμασία Α΄ΤΕΣΤ βαθμολογείται μόνο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Η διενέργεια τεστ είναι 20 λεπτά για κάθε παιδί και ο γονέας θα λάβει γραπτή αναφορά χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν προς όλους τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Σπάρτης. 

Τα τέστ θα πραγματοποιούνται από την Τρίτη 8 έως και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ώρες 10:00 πμ έως 1:00 μμ κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού στην αίθουσα συνεδριάσεων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Σπάρτης (Δωριέων 13-15). Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2731022226 (εσ. 120,121,123,124).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti