Σπάρτη, Νεάπολη και Μονεμβασιά επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Συναντήθηκε με φορείς και πραγματοποίησε αυτοψία σε έργα

Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2022 08:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σπάρτη, Νεάπολη και Μονεμβασιά επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Περιοδεία στο νομό Λακωνίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη.

Πρώτη στάση του κ. Νίκα, ήταν ο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στη Σπάρτη, όπου παρουσίασε τις πλήρως εφοδιασμένες αποθήκες Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας ενώ διένειμε υλικό και είδη πολιτικής προστασίας σε εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων του νομού. 

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των οργανώσεων εξήραν τη μεθοδικότητα και την οργάνωση της Περιφέρειας καθώς και την συνδρομή της προς τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας καθώς και την έμπρακτη στήριξή της στους εθελοντές.  

Σημειώνεται ακόμα ότι από τον περιφερειάρχη παραδόθηκεεκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) με θερμική κάμερα για την διευκόλυνση του έργου του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε στην Ελίκα συνάντηση με τον πρόεδρο και τους κατοίκους του χωριού και ακολούθως -συνοδευόμενος από τους δύο αντιπεριφερειάρχες- μετέβη στη Νεάπολη, όπου επισκέφθηκε αρχικά το ημερήσιο Γυμνάσιο δωρίζοντας προς το οποίο, εκ μέρους της Περιφέρειας, δύο σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και βιβλία, ενώ είχε συναντήσεις τόσο με τον σύλλογο καθηγητών, όσο και μαθητές του εν λόγω σχολείου.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η επίσκεψή του, με αφορμή και την επικείμενη γιορτή των Τριων Ιεραρχών, είχε ως σκοπό μεταξύ άλλων να τιμήσει το σχολείο για την διάκριση που είχαν αποσπάσει οι μαθητές του στην δράση του ΕΣΠΑ «At the school of Open Cohesion» με την παραγωγή βίντεο που αναδείκνυε το Μουσείο Ναυτικής Τέχνης και Παράδοσης της Νεάπολης.
Ακολούθησε επίσκεψη του Π. Νίκα στο ΕΠΑΛ Βοιών, όπου φιλοξενείται και το πιο πάνω μουσείο και είχε συνάντηση με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην Σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού που δημιουργείται στη Νεάπολη, μετά από τη συναίνεση και του πρωθυπουργού, της οποίας η Περιφέρεια έχει αναλάβει τον εξοπλισμό διδασκαλίας, δεσμευόμενη να εντάξει στο Π.Δ.Ε. την προμήθειά του, έργο προϋπολογισμού 1.445.000 ευρώ.
Ακολούθησε μετάβαση του περιφερειάρχη στο Κέντρο Υγείας, το οποίο είναι επαρκώς στελεχωμένο, ενώ στην βελτίωση των υποδομών του έχει συνδράμει και η Περιφέρεια.
Ο Π. Νίκας, εξ άλλου, επισκέφθηκε και την υπό ανέγερση μονάδα επεξεργασίας αλόης, η οποία καλλιεργείται στην περιοχή της Νεάπολης.

Η επίσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στη Μονεμβασία, όπου από κοινού με τους αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Ν. Τζινιέρη και τον θεματικό ομόλογό του Υποδομών και Μεταφορών Θ. Βερούτη, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη και αντιδημάρχους.

Ακολούθησε αυτοψία στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στη μαρίνα και το λιμάνι, κατά την οποίαν εξετάστηκαν τα σε εξέλιξη ευρισκόμενα έργα στον βράχο, δηλαδή η αρχαιολογική έρευνα, ο φωτισμός του κάστρου και η πρόσβαση στον εν λόγω εμβληματικό χώρο.
Τέλος, ακολούθησε, συνάντηση του περιφερειάρχη με εκπροσώπους των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται μέσα στον οικισμό του κάστρου της Μονεμβασίας.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti