Η κρουαζιέρα «ψήφισε» Λακωνία το 2021

Tzakas

Συνολικά 13 τουριστικά πλοία στο Γύθειο πέρυσι - Αύξηση στις αφίξεις και αισιόδοξες προοπτικές για φέτος

Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2022 08:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η κρουαζιέρα «ψήφισε» Λακωνία το 2021

Έτος ανάκαμψης χαρακτηρίστηκε το 2021 για την ελληνική κρουαζιέρα, έπειτα από την πολύμηνη διακοπή της λόγω της πανδημίας κορωνοϊού το 2020.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία αφίξεων και επιβατών που δημοσιοποίησε η Ένωση Λιμένων Ελλάδας, το 2021 ο συνολικός αριθμός αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια ανήλθε στις 1957 και ο αριθμός επιβατών άγγιξε τους 1.316.662. Η αύξηση στις αφίξεις σε σχέση με το 2020 ανέρχεται σε ποσοστό 732%, ενώ στους επιβάτες στο εντυπωσιακό 1.750%.

Στο λιμάνι του Γυθείου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης που αφορούν το διάστημα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, είχαν αγκυροβολήσει συνολικά 13 κρουαζιερόπλοια με 1.741 επιβάτες να επισκέπτονται το γραφικό επίνειο της Σπάρτης, αλλά και τις γύρω περιοχές.

Στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο Πειραιάς, η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Σαντορίνη, το Κατάκολο και το Ηράκλειο. Στον αριθμό επιβατών προηγούνται η Κέρκυρα, ο Πειραιάς, η Μύκονος, η Ρόδος, το Κατάκολο, το Ηράκλειο και η Σαντορίνη.

Οι προοπτικές που διαμορφώνονται για το 2022 είναι αισιόδοξες με βάση την αύξηση του αριθμού κρατήσεων που παρατηρείται, τη δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου μέσω της επίτευξης και νέων συμφωνιών και την ενίσχυση του homeporting, δηλαδή τα τουριστικά σκάφη να έχουν βάση τα ελληνικά λιμάνια και όχι απλά να διέρχονται από αυτά. Εταιρείες του κλάδου κινούνται όλο και περισσότερο σε αυτή την κατεύθυνση, με προϋπόθεση, βέβαια, τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον» και την περαιτέρω ανάσχεση της πανδημίας.

Οι εταιρείες του κλάδου και οι λιμένες λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα στη χώρα, ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν το μέγιστο δυνατό δείκτη ασφάλειας στην κρουαζιέρα, έναν κλάδο που πάντως επλήγη σημαντικά από την πανδημία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών