Συνεχίζεται και ηλεκτρονικά η απογραφή στο νομό Λακωνίας

Δείτε τους δυνατούς τρόπους

Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2022 17:20 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχίζεται και ηλεκτρονικά η απογραφή στο νομό Λακωνίας

Τη δυνατότητα να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσικό τρόπο οι κάτοικοι του νομού Λακωνίας που δεν το έχουν πραγματοποιήσει έως σήμερα, υπενθυμίζει η Περιφερειακή Υπηρεσία Στατιστικής Λακωνίας.

Αναλυτικά, κάθε νοικοκυριό μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία απογραφής με τους εξής τρόπους:

Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή
Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα ή μέσω αναζήτησης «Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 - Gov.gr.»

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός «Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού σας. Εάν δεν έχετε τον κωδικό, μπορείτε να στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα
Ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

- Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

- Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, o απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου, οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

- Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα να κλείσετε τηλεφωνικό ραντεβού με τον απογραφέα για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνηθεί η ημέρα και η ώρα που θα παραδοθούν τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Η Υπηρεσία Στατιστικής Λακωνίας προτρέπει τους πολίτες, αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, να καλέσουν στα τηλ. 27310-26245, 27310-89197, 27310-82245. «Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, παρακαλούμε να επιμείνετε, διότι όταν είναι κατειλημμένη η γραμμή, δείχνει σαν να καλεί κανονικά», σημειώνουν.

Ακόμη, αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο ή καλέστε στα ανωτέρω τηλέφωνα ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και η υπηρεσία θα επικοινωνήσει μαζί σας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti