Γ. Δεδεδήμου: «Διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά μου με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων»

Απάντηση της αντιδημάρχου σε δημοσίευμα

Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2022 12:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γ. Δεδεδήμου: «Διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά μου με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων»

Διευκρινήσεις σχετικά με δημοσίευμα που ανάρτησε τοπική ιστοσελίδα της Λακωνίας αναφορικά με το «φτωχό τεχνικό πρόγραμμα» του Δήμου Σπάρτης για το έτος 2022, δίνει η αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης, 

Σημειώνει η κ. Δεδεδήμου:
«Αναφορικά με δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας, που υποστηρίζει ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 26/1/22, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης κα Γεωργία Δεδεδήμου  δήλωσε πως το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σπάρτης είναι φτωχό γιατί δεν δόθηκαν  πόροι από την κεντρική Κυβέρνηση, σας δηλώνουμε τα εξής:

-Οι δηλώσεις της κας αντιδημάρχου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Ιανουαρίου ,διαστρεβλώθηκαν και παρερμηνευτήκαν με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων πως δηλαδή η Δημοτική αρχή υστερεί σε χρηματοδότηση έργων με ευθύνη της Κυβέρνησης και πως οι βουλευτές του νομού δεν συνέβαλαν ώστε να εξασφαλιστούν περισσότεροι πόροι.

-Από το δημοσίευμα παραλείφθηκαν προφανώς για τον ίδιο λόγο οι δηλώσεις της κας αντιδημάρχου πως τα έργα που έχουν ενταχθεί και θα λάβουν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και από το Πράσινο Ταμείο αλλά και το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και πολλά άλλα έργα από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» θα ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022 μετά την πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού και θα αλλάξουν θεαματικά το τεχνικό πρόγραμμα . Αναλυτικά:

-Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» – Πρόσκληση ΑΤ06     «Αστική αναζωογόνηση της πόλης της Σπάρτης» Ποσό χρηματοδότησης 6.652.900,00 €. Εντάχθηκε με την αρ. πρωτ. 5919/2021/12-01-2022 (ΑΔΑ:9ΖΙΗ46ΜΤΛ6-84Ψ) απόφαση Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών.

-Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» –Πρόσκληση ΑΤ14     «Ο ζωγράφος του 1821, Παναγιώτης  Ζωγράφος  και το έργο του «ζωντανεύουν» στην Σπάρτη», Ποσό χρηματοδότης 225.000,00 €. Εντάχθηκε με την αρ. πρωτ. 6584/30.9.2021 (ΑΔΑ: Ω2ΠΜ46ΜΤΛ6-6ΣΒ) Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών.

-ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ -«Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων έναντι άλσους Γουδέ», προϋπολογισμού 531.000 €. Ποσό χρηματοδότησης 318.600 € (ο Δήμος Σπάρτης πρέπει να συμβάλλει με ποσό 212.400 €).

-ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙI -«Έργα και προμήθειες για την βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Σπάρτης», προϋπολογισμού 850.000,00 €. Ποσό χρηματοδότης από ΥΠ.ΕΣ. 600.000 € (ο Δήμος Σπάρτης πρέπει να συμβάλλει με το υπόλοιπο ποσό 250.000 €)

-Η Δημοτική Αρχή έχει καταφέρει να εξασφαλίσει πολύ υψηλή χρηματοδότηση για έργα από την παρούσα  κυβέρνηση.

-Επί της παρούσας κυβέρνησης δεν πραγματοποιήθηκε καμία μείωση πόρων στο Δήμο Σπάρτης. Οι όποιες μειώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα  χρόνια, εξαιτίας των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας όπως άλλωστε έγινε και σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

-Η  κυβέρνηση παρέχει στο  Δήμο Σπάρτης καθώς και σε όλους του υπόλοιπους ΟΤΑ, πλήθος χρηματοδοτικών προγραμμάτων και εργαλείων. Έτσι μας παρέχεται η δυνατότητα να υποβάλουμε προτάσεις χρηματοδότησης στις προσκλήσεις που ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύονται.
-Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σπάρτης και η ΔΕΥΑΣ ετοίμασαν και υπέβαλαν προς το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργα συνολικού προϋπολογισμού 47 εκ. ευρώ ενώ ετοιμάζεται και η υποβολή νέων προτάσεων σε νέες προκηρύξεις  για τεχνικά έργα.

Κατόπιν των ανωτέρω, είναι προφανές πως κανένα «Μείζον πολιτικό θέμα» όπως αναφέρει το δημοσίευμα δεν υφίσταται».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti